A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

A legolcsóbb, legegyszerűbb normál gumi markolat

Ebben a termékkategóriában az egyenes vagy enyhén hajlított kormánytípusra való egyszerű, bilincs nélküli gumimarkolatok kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

Az egyenes vagy enyhén hajlított kormány két vége a fogáspont, amire tradicionálisan markolat kerül. Nem szabad lebecsülni ennek fontosságát, hiszen ezek az irányításért felelő kontaktpontok! Mit kell tudni a markolatnak? Biztosítson csúszásmentes és kényelmes fogásfelületet, tegye lehetővé a váltó és a fékek zavartalan kezelését, stabilitásával segítse elő a pontos iránytást súlypontáthelyezést. Nem utolsósorban a markolat feladata a kormányvégek védelme, valamint az sem árt, ha tartós, és nem kell hetente-havonta cseréni!

A markolat alapanyaga lehet gumi (puha, kemény, tapadós), zárt vagy nyílt cellás szivacs, szilikonnal feljavított szintetikus anyag, hagyományos bőr vagy parafa. A jelen termékkategória a leggyakoribb gumi alapanyagból készült, szokványos bilincs nélkül rögzített típusokat gyűjti egybe. A jellemzően MTB/trekking/városi/túra kerékpárokhoz készült gumimarkolat lényegében egy formatervezett, 13-14cm hosszú kormányra húzható „gumicső”. A kialakítást tekintve lehet körkeresztmetszetű vagy anatómia szempontból tervezett. Rendszerint a fogásfelület valamilyen mintázatot kap, továbbá a gumi puhasága és tapadása is elérő. Különböző felhasználásra eltérő gumiösszetétel, tapadás, vastagság, forma és textúra válhat be. Azaz nincs kész recept a tökéletes markolatra, a nyereghez hasonlóan a tapasztalat mutatja meg, melyik válik be használat során. Érdemes is kísérletezni a markolatokkal, hiszen a csere kis anyagi ráfordítást igényel, és mesés kényelemi és kerékpárkezelési előrelépést eredményezhet. Ráadásul a markolat felszerelése házilag, pillanatok alatt elvégezhető!

Az első, és legfontosabb, hogy felhasználási területhez válasszuk ki a markolatot. Borítékolható, hogy ami kifogástalan egy túrabringán, az nem lesz jó enduróra. A keményebb, kisebb átmérőjű markolat stabilabb, viszont ehhez kesztyűt kell húzni. Egyúttal bicajosnak eltérő igényei vannak a kormányfogás terén: van, aki a lágy zselés markolatokat szereti, és van, aki a kemény felületet preferálja, és így tovább…

A bilincs nélküli markolatoknál elsődleges az elfordulás megakadályozása. Felszereléshez ajánljuk a hajlakkos módszert: ez ráhúzáskor sikosít, viszont a megszáradt „pomádé” egész jó ragasztó. Mindazonáltal kemény igénybevételhez, változatos időjáráshoz szerintünk csavarbilincses markolatot választani!
Ami mindenképpen a gumimarkolat mellett szól, az a tartósság. Ezek többnyire kesztyűben használva sem indulnak kopásnak, mindazonáltal a tapadósabb gumiösszetétel gyorsabban kopik, erre jó példa néhány átlátszó, vagy részben áttetsző modell, amely extra rugalmas, de élettartam terén nem számíthatunk hosszú időre. Jó hír, hogy a webáruházunkban elérhető prémium markolatkategóriában azért van egy-két modell, amelyik egész jól egyensúlyoz a tapadás és tartósság szűk mezsgyéjén.

A Bikepro kerékpáros webshopban a markolatok teljes választéka kapható, több mint félszáz különböző modell áll rendelkezésre, megannyi kialakítással, különböző alapanyagból és gyártótól. Bilincs nélküli gumimarkolatot kínál az Acor, Answer, Bikefun, Csepel, Ergon, Funn, Herrmans, Marikoo, Longus, PRO, Ritchey, Spyral, Velo, Velotech, Specialized, Tioga valamint XLC márka. Az árak 500-tól 8000Ft-ig terjednek párban. A témában több átfogó Bikepro szakcikk született::

Markolatokról

Ergonomíkus markolatokról és "szarvakról"

Árukereső.hu Árukereső.hu