A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Csomagtartó

Ebben a kategóriában a kerékpárra szerelhető első és hátsó csomagtartók, gyorsrögzítős típusok, valamint ezek kiegészítőik kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

A csomagtartó a közlekedésre rendszeresített és túra kerékpárok alaptartozéka, lehetővé teszi a nagyobb méretű és nehéz csomagok szállítását. A csomagtartó a hátsó vázháromszögre, ritkábban az első villára vagy a nyeregcsőre rögzül. Ennek feltétele, hogy a váz vagy villa rendelkezzen felfogató szemekkel, amely csavarrögzítést fogad. Ennek hiányában jöhet szóba az említett harmadik „út”, a nyeregcsőre történő rögzítés, értelemszerűen masszív bilinccsel.

A csomagtartók régebben kizárólag acélból készültek, de ma már elterjedt az alumíniumcső szerkezet, amely nemcsak stabilabb, hanem valamivel könnyebb is a hagyományos acélpálcás konstrukciónál. Habár eredetileg a csomagtartó táska, kosár vagy málha szállítása készült, manapság gyerekülés is gyakran látható rajta, biztonságos megoldást kínálva az ifjonc fuvarozására. Az egy vagy többnapos túrák során pedig egyenesen kötelező a csomagtartó, hisz’ a hátizsák hosszú időn keresztül nem jelent megoldást a felszerelés szállítására. A kerékpáripar ezt az igényt speciális kialakítású, funkcionális táskákkal elégíti ki. Ez utóbbiak a Bikepro webshop „Kiegészítők – Táskák” menüpont alatt találhatók.

Mint látható, a csomagtartó egy hasznos, sokrétű felhasználást elősegítő kiegészítő a kerékpáron, beszerzése mindenképpen ajánlott. Nézzük akkor a típusokat egyesével! A kerékpár hátsó kereke fölé rögzített csomagtartó kellően stabil megoldást biztosít, amely elengedhetetlen a néhány napos vagy annál hosszabb lélegzetvételű túrákhoz, emellett praktikus megoldás a mindennapos közlekedéshez, bevásárláshoz, ügyintézéshez. Fokozott terhelés esetén érdemes nagy átmérőjű alumíniumcsövekből készült típust beszerezni, amely kicsit drágább, ellenben teherbírása, stabilitása és tartóssága az acélpálcás változathoz képest megdöbbentő.

A kompatibilis kerékméretre természetesen figyelni kell, ezen felül a csomagtartók döntő része a legtöbb váztípusra egyszerűen felszerelhető, és minden rögzítéshez szükséges kiegészítővel el van látva. Esetleg a tárcsafékes bringáknál merülhet fel némi probléma e téren, így ezekhez a gyártók külön csomagtartó modelleket is kínálnak – de elterjedt az univerzális típus. Az utóbbi időben a táskák, kosarak vagy éppen gyerekülések fogadására praktikus megoldást nyújt a gyorsrögzítős csatlakozás, lehetővé téve a csomag másodpercek alatti le- és felszerelését. Ez előnyös, amikor a kerékpárt leparkoljuk. Erre több szisztéma létezik, az egyik ilyen az XLC márka „Carry Moreszállítórendszer.

Az első villára rögzíthető csomagtartó esetében ugyanez mondható el a konstrukció és a funkciók tekintetében. Ezek teherbírása kissé alacsonyabb, mint a hátsóké. A bepakolásnál pedig figyelni kell, hogy a súlypont alacsony maradjon. Végezetül nézzük a nyeregcsőre rögzíthető csomagtartó változatot! Ha a kerékpár nem rendelkezik felfogató szemekkel, akkor nincs más opció a nagyobb táskák csomagok kerékpáron történő szállítására. Mindazonáltal megesik, hogy csak alkalmanként van szükség kisebb-nagyobb csomagok szállítására, ilyenkor egy gyorsan felszerelhető csomagtartó aranyat ér.

A jobb modellek éppen ezért egyszerű csatlakoztatást kínálnak, így nem okoz különösebb bonyodalmat átköltöztetni az egyik bringáról a másikra. Az univerzális bilincses rögzítésnek köszönhetően pedig nem valószínű, hogy kompatibilitási problémákkal szembesülünk. Ez a típus is kínálhat a táskák számára gyorsrögzítő rendszert, így nincs más dolgunk, mint a kompatibilis táskát, rápattintani, majd megérkezéskor leemelni. Ennek hiányában, illetve nagyobb pakkok rögzítésére hasznos csomagtartó kellék a gumipók, amelyből webáruházunk számos esztétikus és praktikus változatot kínál. Végezetül említsük meg, hogy a legtöbb csomagtartó világítástásrendszert, fényvisszaverőket és pumpát egyaránt fogad, így fokozva a funkcionalitást.

A Bikepro webshop több mint 60 különböző csomagtartó modellt kínál, a felsorolt típusok, szisztémák egytől egyig magtalálhatók. A gyártók között szerepel a külföldön is közkedvelt Basil, Blackburn, XLC és Zefal márka, emellett a kerékpáros kiegészítőkre szakosodott Acor, Bikefun, Csepel, Neuzer, Spyral, Trinity és Velotech is számos kiváló ár/érték arányt felmutató csomagtartót és azok kiegészítőit kínálja. Az ár tekintetében a teljes palettát nézve rendkívül nagy a szórás: megfelelő színvonalú, egyszerűbb csomagtartót már 2000 Ft-ért kapni, ellenben egy profi Blackburn vagy Zéfal modell akár ennek közel tízszerese is lehet. Az utóbbi prémium darabbal viszont nyugodtan elbiciklizhetünk a világ végéig – ezt már sokan be is bizonyították!

Árukereső.hu Árukereső.hu