A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Pumpa

Ebben a kategóriában a kerékgumik és a felfüggesztés-elémek (telók) légnyomását biztosító pumpák kapnak helyet. Ilyen például a hatékony álló műhelypumpa, a hordozható váz- és minipumpa, a rendkívül nagy nyomásra képes teleszkóppumpa, vagy a lábpumpa.
Rendezés:
Rendezés:

A defekt velejárója a kerékpározásnak, tehetünk ellene, de teljesen kiküszöbölni pneumatikus kerekek esetében nem lehet. A kerék nyomás alá helyezéséhez kínált pumpák különböző funkcióra készülnek. Az út közben elszenvedett defekt kijavítására szolgál a bicajost mindenhová elkísérő minipumpa vagy vázpumpa, a talpas műhelypumpa pedig a szakszervizben munkaeszköz, mindamellett otthon is nagyban megkönnyíti a bicajkarbantartást és szerelést.

Széles a skála, a két véglet közt a gyártók megannyi pumpavariációt kínálnak. A Bikepro webáruházban beszerezhetünk mindössze 30 cm hosszú állópumpát, CO2-patronnal üzemelőt, vagy kifejezetten „tubeless“ kerekhez optimalizált típust. Mindegyiknek megvan a maga felhasználási területe, megoldást kínálva a kerékpáros adott specifikus igényeire. A legfontosabb természetesen minipumpa, hisz’ ha út közben kapunk defektet, hiányában igazán bajban lennénk. Ha nagyon kell, segítségével otthon is nyomás alá helyezhető a gumi, de hatékonyságban nem veheti fel a versenyt a nagyméretű álló műhelypumpával. Minipumpa nélkül tehát útnak se induljunk! A típus kiválasztásánál fő szempont a hatékony működés (ne kelljen több száz mozdulatot végezni a tömlő nyomás alá helyezéséhez), a kompakt méret (mezzsebben, szerszámtáskában el lehessen helyezni), ámbár a legpraktikusabb, amikor a kulacs mögött várja az esetleges hibaelhárítást.

Érdemes megjegyezni, hogy az MTB kerékpárok alacsonyabb guminyomással működnek, mint az országútra szántak, így minipumpából is választhatunk nagy nyomást vagy nagyobb levegőmennyiséget biztosító modellt. Ez a tulajdonság termékleírásokból kiderül, ha nem szerepel, a pumpa általános felhasználásra készül. A vázpumpa pedig a minipumpának hosszabb változata, kissé jobb hatékonysággal. A Bikepro webshopban hordozható pumpából széles választék áll rendelkezésre, olyan ismert nemzetközi gyártóktól, mint az Acor, a Blackburn, a Beto, az SKS vagy a Zefal. Emellett kedvező áron kapható pumpa a PRO, a Longus, az XLC, a Spyral, a Bikefun és a Zoogie márkáktól. Az árspektrum 900-29000 Ft-ig terjed, de 2000-4000 Ft „magasságában” már megbízható, hatékony társat kapunk a bicajos kiruccanásokhoz. Említsük meg a CO2-vel üzemelő “patronos pumpát”, amely ideális eszköz versenyekre, ahol a defektszerelés gyorsaságán a jó helyezés vagy időeredmény múlhat. 6000 Ft-ért már mechanikus pumpával „csomagban” is kapható. Tartalék patron menetes vagy menet nélküli rendszerhez 700-2500 Ft darabáron áll rendelkezésre.

A teleszkóppumpa speciális típus, kerékhez nem praktikus, kizárólag villák és rugóstagok nyomás alá helyezésére készül. Itt nincs szükség nagy térfogatra, ellenben a nyomás akár 28 Bar is lehet. 8000 és 18000 Ft közötti árcédulára számíthatunk, olyan márkáktól, mint a Beto, az SKS, a Zefal és az XLC. Végezetül egy műhelypumpa minden lelkes bicajos háztartásba dukál, főleg ha több bringa van otthon, vagy versenyzés okán gyakran cserélgetjük a gumikülsőt. Néhány másodperc alatt végezhetünk a gumi nyomás alá helyezésével, ami a minipumpákra sajnos nem jellemző. Majd’ minden pumpa modell tartalmaz nyomásmérőt, arra ösztönözve, hogy minden indulás előtt beállítsuk a pontos nyomásértéket. A Bikepro webshopban állópumpákból széles a választék, mind ár, mind specifikus funkciók tekintetében. Egyes műhelypumpák kifejezetten tubeless vagy fatbike gumikhoz készülnek, míg más modellek épp a nagy nyomásértéket helyezik előtérbe. Az ár pedig 3000 és 30000 Ft között alakul. Ez utóbbi típus már túlmutat az otthoni használat követelményein, valójában kerékpárszervizben a helye! További hasznos információ a pumpákkal foglalkozó szakcikkben olvasható:
 

Árukereső.hu Árukereső.hu