A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Övtáska

Ebben a kategóriában a kerékpározáshoz használatos övtáska kap helyet. Az övtáska túrázáshoz és mindennapi közlekedéshez egyaránt beválhat.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpáros övtáskát a hátizsákok közé soroljuk, mindennapi dolgok elintézéséhez praktikus táskatípus. Edzéshez, teljesítménytúrákon vagy versenyeken nem cipeljük a fél háztartást, a bevásárlást vagy a laptopot. Mindössze a szükséges néhány kelléket hordozzuk magunkkal, és ezek nem jelentenek túlzott terhet, a kerékpáron élvezett kényelmet és élmény a sportcélra kifejlesztett hátizsákok alig befolyásolják.

Mi kerülhet az övtáskába egy bicajos kirándulás vagy edzés során? Először is az esetleges meghibásodás kijavítására pumpa, pótbelső, szerszám. Emellett az éhség „orvoslására” valami harapnivaló, illetve az időjárás függvényében egy-két tartalék vagy levetett ruhadarab. A kényelem szempontjából jól jön a derék szellőzése és az izzadság hatékony elvezetése, épp ezért a gyártók sokat dolgoznak a kerékpáros sport hátizsákok fejlesztésén, tökéletesítésén.

A testhez való pontos illeszkedést az anatomiás hátforma, a méret, illetve a derékheveder-kialakítás határozza meg. Emellett az említett izzadságelvezetést is biztosítani kell. Ennek érdekében a legtöbb kerékpáros hátizsák a hátrészen zárt cellás habszivacs „szigeteket” alkalmaz, a menetszél ezek között áramlik, az érintkezőfelület pedig rendszerint nedvesség-elvezetést biztosító hálós szövettel borított.

Fontos megemlíteni, hogy a túrás és sportolás megkönnyítésére a legtöbb bicajos hátizsák hidratációs rendszert is fogad. Így egy további funkciót kapunk, még egy érv a használata mellett. A hátizsák jobb esetben vízlepergető anyagból készül, de kiegészíthető esőhuzattal is (ez lehet a zsákba integrált, vagy külön megvásárolható), ami még jobban véd a csapadéktól, ráadásul a láthatóságot is fokozza. A leírtakból kirajzolódik, hogy egy igazán jó kerékpáros hátizsák megtervezése nem egyszerű feladat. Nem véletlen, hogy a nagy hagyományokkal és kellő tapasztalattal rendelkező táskaspecialisták uralják a piacot. A hipermarketekben kapható olcsó, általános célra kapható „batyuk” pedig a felsorolt kritériumok többségében garantáltan elvéreznek.

A Bikepro webshop számos eltérő méretű, kialakítású és funkciót kínáló (sport, túra, közlekedés, stb.) kerékpáros hátizsákot kínál a nemzetközi piacon jól ismert specialista márkáktól. Említsük meg a szegmens világhíres specialistáját, a német Deuter, illetve a holland Newlooxs és a svéd Thule márkákat. Emellett a kerékpáros kiegészítőkre szakosodott Acor, Bikefun, M-Wave és XLC ugyancsak ajánl számos kiváló ár/érték arányt felmutató modellt. Az ár tekintetében megfelelő színvonalú, egyszerű kerékpáros hátizsákot alig több mint 4000 Ft-ért kapni, ellenben egy profi túrázáshoz optimalizált darabért több mint 60000 Ft-ot kell áldozni. Ez utóbbi a minőség, a funkcionalitás és a dizájn fényévekre van a „rohangálós tatyótól”!

A kerékpáros táskákkal kapcsolatban átfogó Bikepro szakcikk is született, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu