A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Hátsó Gyerekülés mely hátra közvetlenül a csomagtartóra szerelhető.

Gyerekülés, amely hátra közvetlenül a csomagtartóra szerelhető, általában kevésbé kényelmes mint a vázkonzolos válozat.
Rendezés:
Rendezés:

A hátra szerelt gyerekülés a rögzítési mód szerint kétféle lehet. Gyakoribb a közvetlenül a vázra erősített verzió, mindazonáltal a közvetlen csomagtartóra csatlakozásra is van lehetőség. A jelen termékkategóriában az utóbbi típusokat gyűjtjük. Az ilyen ülések jellemzően egyszerűbbek, olcsóbbak, nem terhelik a vázcsövet, továbbá olyan kerékpárra is felszerelhetők, amelynél a nyeregvázcső nem a szokványos kialakítást kapta. Hátránya, hogy a nagy a rázkódás, illetve a gyermek sokszor túl közel ül a szülőhöz.

Egyes gyártók konzolos csomagtartóra rögzíthető ülést is kínálnak, amely egy mozdulattal fel- és leszerelhető. Ugyanerre a konzolra kosár vagy táska kerülhet, azaz a kerékpár szállító rendszere moduláris, mindig a célnak megfelelő. (Aki szokott gyerekülésben bevásárlást cipelni, az tudja, hogy nem erre tervezték!) Jó tudni, hogy a Bikepro által forgalmazott bicikliülések mind megfelelnek a TÜV / GS teszt legújabb DIN EN 14344 európai szabványának. Például a küllőburkolat elengedhetetlen része a szabványnak, amely megakadályozza, hogy a gyermek lábai a kerék küllői közé kerüljenek

Fontos kényelmi szempont lehet az ülés dönthetősége. A dönthető ülések jellemzően a konzolos típusok között találhatók: praktikus opció, hiszen a kicsik utazás közben gyakran elalszanak. Egyes típusok esetében csak a háttámla dönthető, másoknál viszont az komplett ülés, méghozzá a gyerekkel együtt. Akik rendszeresen viszik bringán a gyereket, azok számára – az anyagi lehetőségekhez mérten – mindenképp az alvási funkcióval is ellátott típusok ajánlottak. Jó tudni, hogy az előre szerelhető gyerekülések esetében nincs hátra dönthető változat!

Természetesen a gyerekülés kiválasztásánál a legfontosabb tényező a biztonság. Érdemes figyelni arra, hogy legyen állítható lábtartója, strapabíró lábrögzítő pánt akadályozza meg a „kalimpálást”. Emellett a biztonsági öv legalább három ponton rögzüljön (lehetőség szerint öt ponton!), illetve bizonyosodjunk meg róla, hogy a gyerek ne tudja kicsatolni. Az ülés háttámlája legyen magas, minimum a feje búbjáig védje a gyereket.

A legtöbb csomagtartóra szerelhető gyerekülés 22kg testtömegig használható, az alsó korhatár tekintetében pedig konzultáljunk orvossal, hogy készen áll-e a gyermek az ülés használatára! A Bikepro webshop csomagtartóra szerelhető gyerekülései egytől egyig az iparban elismert kiegészítő specialista márkáktól érkeznek: említsük meg az olasz Bellelli, a norvég Hamax, az Okbaby, a Polisport és a svéd Thule céget. Az ár tekintetében az egyszerűbb „felpattintós” típusok alig kerülnek többe 10000 forintnál, de egy full-extrás, piha-puha, extra biztonságot nyújtó Thule modellért ennek ötszörösét kell kifizetni.

Árukereső.hu Árukereső.hu