A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Láncfeszítő hátsó tengelyhez

Ebben a kategóriában a vízszintes hátsó saruval rendelkező single speed és BMX kerékpárokhoz használatos láncfeszítők szerepelnek.

Mindenek előtt meg kell különböztetni a láncvezetőket és láncfeszítőket. A jelen termékkategóriában szereplő láncfeszítők egysebességes (single speed) városi, fixi, pálya, BMX, dirt jump és agyváltós kerékpárhajtások esetében biztosítják a szükséges láncfeszességet. A típus feltételezi a vízszintes hátsó sarukialakítást.

A fokozatváltót alapvetően a versenyzés és a hosszútávú túrázásra találták fel, viszont ha valaki az esetek nagy részében ugyanabban a sebességfokozatban és jellemzően sík terepen jár, valószínűleg mellőzni tudja a láncváltót. Az eredmény egy sokkal egyszerűbb és ezáltal kevesebb karbantartást igénylő szerkezet, ami nem mellékesen könnyebb is. Az egyetlen áttétel használatához a profi megoldás, amikor a váz eleve erre tervezett, azaz vízszintes hátsó kerékrögzítést kínál. Segítségével a lánc megfeszíthető, nem lóg be, a láncleesés teljes mértékben kiküszöbölhető. A lánc megfeszítéséhez a hátsó tengelyt úgy kell beállítani, hogy a lánc ne lógjon, épp megfeszüljön, de járása könnyed maradjon. A vízszintes saru gyakori a speciális pálya és városi fixi, MTB dirt/street vázak esetén, régebbi országúti és MTB vázakon, valamint igényes városi és túrakerékpárokon mozgatható papucsos megoldás formájában.

Az itt látható láncfeszítők szerepe a hátsó tengely mozgatása a saruban, jellemzően a rajta lévő csavar(ok) segítségével. Bombabiztos megoldás, amivel a hátsó kerék még nagy erőhatásokra sem fog előre csúszni a vázsaruban. z a típus rendszerint M10 (10mm-es) tengelymérethez való, de létezik speciális BMX, MTB dirt jump, street bicajokhoz készült M14 változat is. A Bikepro kínálatában a vízszintes vázsaruhoz készült láncfeszítő ára 3000 Ft körül alakul. A gyártók közt a kiegészítő alkatrészek specialistáit találjuk, mint az Acor, a Trinity és az XLC.

Árukereső.hu Árukereső.hu