A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

BMX-ekhez, kemping kerékpárokhoz, és összecsukható gépekbe szánt 20 colos fűzött kerék

Ebben a termékkategóriában BMX, gyerek, cargo, rekumbens és összecsukható kerékpárokhoz készült 20 colos fűzött kerekek kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

A 20”-os kerék leggyakrabban gyermek, BMX és összecsukható kerékpárokon fordul elő, emellett rekumbenseken vagy éppen cargo (áruszállító) típusokon is „járatos” gumiméret. . Gyerekbicajok esetében 6-9 éves kor és 110-125 cm-es magasság és 55-63 cm lábhossz között ideális a 20 colos kerékméret. Széleskörben alkalmazott, ezért számos kerékgyártó kínálatban szerepel, többféle szélességben, méret- és minőségváltozatban.

Manapság a legtöbb kerékpár gyárilag fűzött kerékszettel szerelt. A „gyári” kerékszettnek szokás nevezni azt a típust, amely egy modellnév alatt tartalmazza mind az első, mind a hátsó kereket, amely tartalmazza az abroncsot, a küllőket és a küllőanyákat, illetve a kerékagyat és annak rögzítőjét, ami lehet tengelyanya vagy gyorszár. Kaphatók emellett komplettre fűzött kerékszettek, amelyek nem kaptak modellnevet, de kialakításuk átgondolt, megbízható alternatívát kínálva a drága speciális kerékszetteknek. A webáruházunkban a 20”-os kerékpárokhoz való kerék jellemzően alkatrészekből komplettre fűzött típus.

Kerékvásárlásnál figyelni kell arra, hogy több úgynevezett 20”-os a kerékméret van forgalomban, tehát célszerű lejegyezni a kerékpárban lévő (cserére szoruló) eredeti kerék paramértereit, elsősorban a gumin szereplő ETRTO számot. Ez két paramétert jelöl: az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője. A gumi oldalfalon szereplő 20x1.95” mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti 50-406 jelölés. Egy másik 20”-os bicaj gumiján viszont 20x1 3/8 is szerepel, ami ETRTO szerint 37-451. (Ez a nagyobbik 20”, amit 22”-esnek is szoktak nevezni!) A kettő nem kompatibilis. A 406-os kerék csakis ilyen paraméterrel rendelkező külső gumival szerelhető, a másik példában szereplő 451-es pedig az ennek megfelelővel. Amennyiben a kerékpáron felnifék található, a kerék még a megfelelő külsőgumi párosítással sem szerelhető be. Mindenképpen ellenőrizd, melyikre van szükség!

Az alkalmazható gumiköpeny-szélesség már nem igényel egzakt egyezés: ezt elsődlegesen az abroncs peremek közt mért belső szélessége határozza meg. Az ajánlott érték 50-80% közötti, azaz 50mm gumiszélesség 25-40mm belső peremszélességet igényel. A Bikepro kerékpáros webshop honlapján az ETRTO számok és a kerék egyéb fontos paraméterei a termékleírásban megtalálhatók.

Árukereső.hu Árukereső.hu