A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Trekking Kerékpár

Szakszavak ebben a kategóriában: Trekking kerékpár

Rendezés:

A trekking kerékpár (nevezhetjük túrakerékpárnak is) azok számára készül, akik jellemzően turista- vagy egyén múrvás utakon, emellett kerékpározásra kijelölt csendes közutakon, kerékpárutakon szeretnek kirándulni. A trekking a hasonló felhasználásra készült krossz kerékpártól abban különbözik, hogy gazdagabban felszerelt, komfortosabb, illetve a gumik terepre is alkalmas mintázatúak. A mintázat középső része (a futóél) viszont általában sima, hogy aszfalton is hatékonyan, csendesen lehessen vele haladni.

A trekking kerékpárt egyenes vagy enyhén emelkedő kormánnyal szerelik, és hatékony V-fék, vagy modern mechanikus, esetleg hidraulikus tárcsafék-rendszer felel a lassításért. A kerékméret az országúti kerékpár szabvány szerinti, a felni kissé szélesebb a ballonos külsők fogadásához. Áttételtartománya a hagyományos túra- és a MTB kerékpárokhoz hasonlóan széles, rendszerint 3 első lánctányérral, így a trekking terephasználatra is alkalmas.

Ez a kerékpártípus majdnem minden esetben kap első kerékfelfüggesztést kap, ennek hála az aszfaltot elhagyva is élvezetes a bicajozás. A „teló” gyakran blokkolható, így növelve a hajtás hatékonyságát szilárd útburkolaton. A trekkingre szerelhetünk kiegészítőket (pl. sárvédőt, önellátó (dinamós) világítást, láncborítást, csomagtartót vagy kitámasztót), és ezek döntő része már az alapfelszerelés részét képezi. Érdemes még kiemelni, hogy a nyeregcsöve gyakorta rugós felfüggesztést kínál, a nyereg pedig a maximális komfort érdekében vastagon párnázott. A koncepciót követve a kormányszár sok esetben biztosítja a kormánypozíció tág határok közt történő beállítását.

A trekking kerékpárok alkatrészei az alsó középkategóriából indulnak, de kaphatók akár csúcskategóriás alkatrészekkel szerelt karbonvázas modellek is. Népszerű még agyváltós hajtáslánccal szerelt változat, amely minimális karbantartásigényt és egyszerű használatot biztosít. Egyes gyártók kínálnak kifejezetten túrázásra tervezett trekking modelleket, amellyel jelentős mennyiségű csomag szállítható, így velük többnapos túrára is nyugodtan elindulhatunk. Ennek ellenére a „mezei” trekking kis módosításokkal városi vagy túrakerékpárrá fejleszthető, így ha csak egyetlen kerékpár lehet a háztartásban, a legésszerűbb választás a trekking vagy krossz kerékpár.

A trekking típus népszerűségét mutatja, hogy a Bikepro webshop több mint száz trekking kerékpárt kínál, válogathatunk a hazai Neuzer, Hauser és (Schwinn) Csepel, illetve a nemzetközi piacokon is elismert Superior és Rock Machine kerékpármárkáktól. Az árak jelentős szórást mutatnak, a legolcsóbb trekking 85000 Ft-ért kapható, a legdrágább modell egy 1250000 Ft-os pedelec e-bike. A fenti számok tükrében érdemes elmondani, hogy a Bikepro „gagyival” nem foglalkozik, így a belépőszintű modell is „vállalható”, megfelelő használat mellett éveken át jó szolgálatot tesz.

Ha a részletes jellemzés után továbbra is bizonytalanok lennénk a megfelelő kerékpár kiválasztásában, érdemes elolvasni a Bikepro kerékpáros webáruház Hogyan vásárolj jó kerékpárt?E-book, amely a webshop honlapjáról ingyenesen letölthető. A 70 oldalon foglaljuk össze a kerékpárvásárlás fontos szempontjait, körbejárva, milyen is a „jó kerékpár”. Ha valóban megfelelő, minőségi kerékpárt keresünk, a „HVJK” nélkülözhetetlen eszköz. Emellett térjünk ki legújabb szolgáltatásunkra, a „Személyre szabott kerékpár ajánlásra”. A több évtizedes szakértelmere is tapasztalatra építve csomagunkban egy 29 kérdésből álló kérdőíven vezetjük végig a potenciális kerékpárvásárlót, amelyet a beküldés után szakértő kollégánk értékel ki. Ezt követően e-mail-ben személyre szabott tanácsadást és ajánlatot küldünk. A szolgáltatás ára 9990 Ft, amennyiben nálunk történik a kerékpár beszerzése, szolgáltatás ára 100%-ban beszámításra kerül a vételárba. A kerékpár megvásárlása után a tanácsadásban résztvevők automatikusan bekerülnek VIP csoportunkba, ahol számos kedvezmény és extra bónusz szolgáltatás érhető el. További információ a szolgáltatásról További információ a szolgáltatásról itt található.