A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Dinamós első lámpa

Ebben a termékkategóriában a dinamóval üzemeltethető első lámpák szerepelnek, megbízható, gazdaságos kerékpárvilágítást tesznek lehetővé.
Rendezés:
Rendezés:

Az agydinamós energiaellátással üzemeltetett kerékpárvilágítás elsősorban az ingázóknak és a közlekedést kerékpáron megoldóknak nyújt jelentős előnyöt, emellett a kerékpáron túrázók számára is kecsegtető. A minőségi trekking és városi kerékpárok döntő része ma már gyárilag agydinamóval rendelkezik, egy ilyen rendszer persze utólag is felszerelhető. A rendszer „lelke” az agydinamó, amelynek teljesítménye 2,4W vagy 3,0W: ez utóbbi a legtöbb világításrendszerhez elég „szuflával” rendelkezik. Szerencsére a feszültség szabványt szerint 6V, tehát ilyen szempontból minden erre a felhasználásra tervezett lámpatesttel kompatibilis.

Ebben a kategóriában a dinamós világításhoz tervezett első lámpák kapnak helyet. Ezek sok olyan szolgáltatást kínálnak, ami a hagyományos világításokesetében nem elérhető. A modern, típusok 50-80 lux fényerőt biztosítanak, a fénycsóva alacsony sebességnél rövid és széles, gyorsabb tempónál pedig a lencserendszer messzebbre és keskenyebben szór, azaz pontosan úgy viselkedik, amilyen fényhatásra éppen szükség van. Egy csúcs dinamós első lámpa akár 100 lux-ot is tud, ami a régi halogén izzós autók lámpáinál is nagyobbat világít!

Ezen felül fontos, hogy mind az első lámpa oldalirányba is szórjon fényt, illetve megállás esetén – amikor a dinamó nem termel áramot – legalább 4 percig tovább világítson. Extra szolgáltatás lehet a fényviszonyok érzékelése történő automatikus be- és kikapcsolás, a nappali figyelmeztető fény, vagy a lámpán keresztül történő telefon vagy GPS-töltés! Mindehhez a modern agydinamók esetében mindössze 14 km/órás tempót kell biztosítani, amely még városban is könnyen elérhető, a láthatóság már 6 km/óra tempó mellett is garantált.

A mindennapi kerékpározáshoz, közlekedéshez a dinamós világítás mind a mai napig életképes alternatíva az akkumulátoros világításrendszerekkel szemben. A Bikepro webshop dinamós első lámpaest-kínálatában a legnevesebb gyártók képviseltetik magukat: a Shimano, az angol Sturmey Archer, a német Büchel és a holland AXA egyenesen a dinamóvilágítás specialistái, továbbá említsük meg az Anlun, a Büchel, a Jing Yi, a Neuzer, a Trelock, a Velotech és az XLC márkákat, amelyek hasonlóan magas színvonalú lámpatesteket és hasznos kiegészítőket kínálnak. Az árak tekintetében egy modern, technikailag fejlett első lámpatest már 4000 Ft körül megvásárolható, de egy profi, nagy fényerőt biztosító és intelligens funkciókat kínáló típus költsége akár 31000 forint is lehet.

A kerékpárvilágításról szakcikk is megjelent, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu