A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Haszonkerékpár

Szakszavak ebben a kategóriában: Haszonkerékpár

A városi biciklik egy érdekes és dinamikusan terjedő típusa a haszon- vagy teherkerékpár, idegen néven cargo bike. Webáruházunk kínálatában a csomag, gyermek, vagy bármilyen „mezei” kerékpáron nem szállítható teher számára készült speciális típus a jelen termékcsoportban kap helyet.

A haszonkerékpár pedállal - opcionálisan (és egyre gyakrabban) pedelec elektromotorral - hajtott két- vagy három kerékű jármű, és olyan szállítási igényekre adnak választ, mint a szűkös belvárosi utcákban történő szállítmányozás, gyermeket szállítása, stb. Megcáfolja azt a gyakran elhangzó (ellen)érvet, hogy „Aki nagyobb cuccokat cipel, az nem tud bringával járni.” Leggyakrabban futár és csomagküldő cégek alkalmaznak teherkerékpárt, amivel akár 150kg is szállítható. Egyes külföldi nagyvárosokban a szigorú forgalomszabályozás miatt számos vállalkozás is így oldja meg a fuvarozást: bőven van példa takarító vagy karbantartó cégekre, élelmiszerellátókra/kiszállítókra, stb.

A nem hivatásos felhasználó számára a cargo bike segítségével gond nélkül megoldható a gyerek oviba szállítása, majd a munkahelyre ingázás, délután a bevásárlás elintézése, mielőtt a gyerekért az óvodába kell menni. Amennyiben időnk és energiánk engedi, még megállhatunk a parkban vagy a játszótéren is! Dániában, Hollandiában egyre több család így oldja meg a napi rutint… A tapasztalat azt mutatja, hogy egy ilyen „fuvaros” bringa jobban észlelhető a többi közlekedő számára is: az autóvezetők nagyobb ívben kerülik ki ezeket és előzékenyebbek is a gyermekeket szállító bringásokkal szemben.

Immár több tucat márka cargo típussal, a háromkerekű tricikliktől kezdve az elektromos rásegítésű cargo bringákig, sőt több cég kizárólag gyermekszállító bringák forgalmazásából él. Hosszan lehetne sorolni ez utóbbi előnyeit egy gépjárművel szemben. Aki pedig attól tart, hogy fizikailag nem bírná a szokásnál nagyobb súly mozgatását, nézzen körül az elektromos rásegítésű bringák közt: ezekből ma már több van, mint hagyományos!

Ami közös a haszon-és teherkerékpárokban, az a robusztus felépítés. A kisebb kerékméret az ellenállóságot és a több stabilitást szolgálja. Emellett lehetőséget biztosít az alacsonyabb csomagelhelyezésre, a nagyobb raktérkialakításra. A 24”-os kerékméret mellett ennél a kategóriánál a 20” és 26” is gyakori, természetesen ballonos külső gumikkal párosítva. A Bikepro webshop kínálatában az ilyen kerékmérettel rendelkező kerékpárok elérhetősége változó – mint ahogy a megannyi kialakítás, funkció a vételár.

Árukereső.hu Árukereső.hu