A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Ivótasak

Hátizsákba tehető flexibilis tasak folyadék tárolására és menet közbeni fogyasztásra
Rendezés:
Rendezés:

A hidratációs ivótasakot eredetileg a sivatagi ultrafutóversenyekre fejlesztették, de a kerékpározásban – főleg annak MTB változatában – hamar elterjedt. Semmi gond a hagyományos kulacsokkal, mindaddig, amíg használatuk lehetséges és praktikus. Ellenben számos forgalomba került kerékpár – főleg MTB típus – vázkialakítása (pontosabban a felfüggesztésrendszere) nem teszi lehető a kulacstartó felszerelését, vagy maximum egy kaphat helyet, ami nagyobb túrákhoz édes kevés. A terepkerékpározás különben sem adja magát a kulacsból történő hidratációra: a kulacs csutora hamar koszos lesz, amiből nem kellemes (és egészéges) a folyadékutánpótlás. A montisok tehát alternatíva után néztek, amit hamar meg is találtak a Camelbak cég kínálatában…

Az említett amerikai márka volt az ivótasakos hátizsákok feltalálója, amely ma is olyan ismeretséget élvez, hogy sokan a hidratációs „zsákokat” nemes egyszerűséggel „Camelbak”-nek hívják. A cég története egy vállpánttal kiegészített kórházi infúziós zsákkal és az ultrafutással indult, de kétségkívül az MTB kerékpársport ihlette a márka leginnovatívabb fejlesztéseit. A lényeg a következő: adott egy kisebb vagy közepes hátizsák, amelybe a kórházi infúziós zsákhoz hasonló tartály kerül, az alulról kivezetett cső „felkúszik” a vállpánton, majd elől csattal vagy mágnessel rögzül. A végén egy „szopóka” található, amely ráharapásra nyit, így az ivótasak használata kéz nélkül is megvalósítható.

Amennyiben rendelkezésre áll megfelelő hátizsák, elég magát az ivótáskát beszerezni. Webáruházunk ezt külön is kínálja. Ezen felül mi ebbe a termékkategóriába soroljuk a kulacstartó táskákat, mivel ezek is hidratációt szolgálják, alternatívát kínálva a hagyományos kulacstartó felszerelésre.

Árukereső.hu Árukereső.hu