A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

6-7-8-10 colos babakocsi külső, roller külső, kerekesszék külső gumi

Ebben a termékkategóriában a következők kapnak helyet: 6 colos, (86 mm peremátmérő)  - 7 colos (94 mm peremátmérő) - 8 colos ( 137 mm peremátmérő) - 10 colos  (152 mm peremátmérő) babakocsihoz való köpenyek, roller gumi, és kerekesszék külső gumik, akár beltéri szürke kivitelben is, mely nem hagy nyomot a padlón vagy a parkettán.

Rendezés:
Rendezés:

A 6-10 col kategória elsősorban nem kerékpárokhoz készült gumiméret, leggyakrabban babakocsin, rolleren, kerekesszéken fordul elő. Gyermekeknek készült futóbringán is olykor fellelhető. A kategórián belül értelemszerűen többféle kerékméretet találsz. A méretválasztásnál vedd figyelembe a lecserélendő külső gumi paramértereit, nevezetesen az ETRTO számot, amely két paramétert jelöl. Az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője. Például a gumi oldalfalon szereplő 8 x 1 1/4 mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti méret (32-137), ez utóbbi a fenti két paraméterre utal milliméterben számolva. Tehát egy 32mm széles 24” colos kerékmérethez való gumiköpenyt jelöl. 137-es gumi csakis 137-es felnire szerelhető fel, Az alkalmazható gumiköpeny-szélesség már nem ilyen egzakt egyezés: ezt elsődlegesen az abroncs peremek közt mért belső szélessége határozza meg. MTB kerékpárok esetében az arány kb. 50% (50mm széles gumi kb. 25mm belső peremtávolságot igényel), míg az országúti, túra trekking, gravel kerékpárok esetében Az ajánlott érték 50-80% közötti, azaz 50mm gumiszélesség 25-40mm felniszélességet igényel. Vásárlás előtt mindenképpen tisztázni kell az ETRTO méretet, csakis ez biztosítja a teljes kompatibilitást.

Általánosságban elmondható, hogy a gumiabroncs gumiból, általában textil erősítővázból és acélból vagy Kevlar/Aramid sodronyból áll. Lehet benne belső gumi (más néven tömlő), de fokozatosan terjed a tömlő nélküli tubeless rendszer, amelynél a tömítést a gumiabroncs és a tömítő folyadék végzi. A gumiköpeny mintázata MTB kerékpárok esetében nagymértékben meghatározza a menettulajdonságot, a tapadást, a fékezhetőséget és a kanyarvételt. Szilárd burkolatra szánt gumiköpenyek esetében a mintázat nem annyira fontos, a tapadást nem növeli, még nedves időjárásban sem.

A Bikepro kerékpáros webshop honlapján az ETRTO számok és a gumi egyéb fontos paraméterei minden termékleírásban szerepelnek.

Árukereső.hu Árukereső.hu