A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

16 Colos Elektromos Külső Gumi

Ebben a kategóriában a 16 colos elektromos kerékpárokhoz való külső gumik találhatók. A Pedelec kerékpárokhoz való külső gumik a hagyományos típusoknál kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

Az elektromos kerékpár lényegesen nagyobb erőhatást fejt ki a keréken, a motor és akkumulátor többlet terhelést ró rájuk, így a szokványos városi használatra tervezett külsők nem lesznek elég erősek és ellenállók e célra. Az E-bike-ok esetében a defektjavítás nehézségére is gondolni kell, amely a bonyolult hajtáslánc miatt egyáltalán nem kellemes feladat, főleg ha az út közben történik, megakadályozva az időben történő célba érést. Ennek megfelelően a gumigyártók több típusú defektvédelemmel látják el az általuk e-bike kategóriába sorolt gumitípusokat.

A külsőbe integrált defektvédelem az egyik legjobb módszer. Ahány gyártó, annyiféle elnevezéssel és technikával oldja meg ezt a kérdéskört. Többféle megoldást ismerünk: bevett technika a futófelület alá vulkanizált Kevlár vagy Vectran réteg, ami rendkívül vékony, de jellemzően inkább a vágásos, mint a szúrt defektek ellen véd. A legmagasabb szintet a defektgátló szalagok futófelület alá integrálása jelenti: ez a réteg akár 4-5 mm vastag is lehet, a szalag alapanyaga gátol mindenféle áthatolást. Sajnos ez a gumik tömegében is megmutatkozik…

Azonfelül a gyártók az e-bike külsőket megerősített szövetszerkezettel látják el, ami a nagyobb terhelést kompenzálja. A defektvédelemből és felépítésből adódó nagyobb gördülési ellenállást pedig átgondolt mintázattal „tartják kordában2. Végezetül az ilyen célra gyártott gumik esetében kötelező elem az oldalfalon elhelyezett fényvisszaverő csík, lényegesen jobb láthatóságot biztosít a sötét utakon.

A jelen termékkategóriában szereplő 16”-os kerékmérethez való külső gumi a "gázkaros" elektromos típusok mellett E-bike / pedelec használatban jellemzően összehajtós kerékpárokon és teherszállító cargo kerékpárokon fordul elő. Vásárlás során a lecserélendő (eredeti) gumin szereplő ETRTO számot kell legyezni. Ez két paramétert jelöl: az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője. Például a gumi oldalfalon szereplő 16x1.75 mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti 47-305. Ez utóbbi a fenti két paraméterre utal milliméterben számolva.

A Bikepro webshop kínálatában az elektromos kerékpárok számára készült gumiköpenyek széles választéka áll rendelkezésre, többféle méretben, ennek megfelelően a legtöbb gumicsere megoldható. Erre szükség is van, hiszen a kerékpárgyártók nem minden új modellt látnak el megfelelő e-bike gumiabronccsal. A gumispecialista márkák közül említsük meg a Kenda, a Vee Rubber és a Velotech cégeket. Egy 16”-os E-bike külső gumi ára jellemzően 3000-4000Ft körül alakul.

Árukereső.hu Árukereső.hu