A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

27.5 colos belső gumi, tömlő, más néven 650B, 584/597x... méretben.

Ebben a termékkategóriában a 27,5 colos belső gumik (584/597x... ) kapnak helyet, amely 650B néven is ismert.
Rendezés:
Rendezés:

A 27,5” manapság rendkívül elterjedt MTB kerékméret, a 26” és 29” közötti űrt tölti be. 650b méretként is ismert, utalva az egykori francia gumiméretre, amit egy évtizeddel ezelőtt MTB használatra átvettek. A 27,5” rengeteg új MTB kerékpáron megtalálható, a kisebb vázméretek rendszerint MTB XC/maraton/trail felhasználási területen 27,5” kerékmérettel készülnek. Ezen felül bizonyos szakágakban minden vázméret esetében elterjedt: ilyen az MTB enduro és a trail. De például DH és fatbike kerékpárokon is egyre terjed. és már városi és túrakerékpárokon is fel-felbukkan, ahol elsősorban a kis vázmérettel rendelkező, jellemzően hölgyek számára kínált modelleken találjuk. Országúti kerékpárokon hasonlóképp a kisebb vázméretek esetében alkalmazzák előszeretettel. Itt érdemes megjegyezni, hogy triatlonkerékpárokon régebben a 650c méret volt elterjedt, ami belső gumi tekintetében szerencsére kompatibilis a mai 650b mérettel – feltéve, ha a belső megfelelően keskeny erre a felhasználásra.

A 27,5” gumiméretből kizárólag egy van forgalomban, ami megkönnyíti a kiválasztást, de a szélesség és a mintázat a felhasználás függvényében nagyban különbözhet. A tévedések elkerülése végett a méretválasztásnál a kerékpáron lévő elhasználódott/nem megfelelő gumin szereplő ETRTO számot kell legyezni. Ez két paramétert jelöl: az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője. Például a gumi oldalfalon szereplő 27,5 x 2,1” mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti méret (54-584), ez utóbbi a fenti két paraméterre utal milliméterben számolva. A fenti példában az 584mm a peremátmérő, 54mm pedig a szélesség. Webáruházunk gumibelső kínálatában szerepel 27,5 x 1,9-2,5 (48/62-584) MTB belső gumi, ami erre pont tökéletes választás. A 27,5 x 1,0-1,5 (25/37-584/597) belső gumi pedig univerzálisan használható az összes 650-es „keskenygumis” kerékben. Végezetül az „Extreme” 27,5 x 2,1-3,0 (54/75-584) belső 27,5+ és downhill felhasználásra ajánlott.

Általánosságban elmondható, a belső gumiból készül, régebben természetes gumiból (latex), ma döntően műgumiból (butyl), de kerékpárokhoz a mai napig kapható latex belső. Emellett a polietilénalapú belsők gyártása is beindult, több gyártó kínálatában elérhető. Majd minden gumigyártó kínál a gumiköpenyek mellé saját márkájú belsőt, a legismertebb márkák a Continental, a Schwalbe, a Maxxis, a CST és a Vittoria. Az alacsonyabb tömegű belső drágább, emellett kevésbé defektálló, de a megtakarított súly a kerék esetében jobban érezhető, mint a kerékpár bármely részén. A belsők idővel elöregednek, porózussá válnak, az „öreg” belsők megbízhatósága kérdéses.

Fontos még, hogy a modern kerékpárokon két eltérő szeleptípust alkalmaznak: az egyik a szingó (presta) szelep, amely általában országúti kerékpárokon, illetve felsőbb kategóriás mountain bike-okon található. A másik gépjárműveken is alkalmazott autószelep, amelyet a benzinkútnál található pumpával is nyomás alá helyezhetsz. Ez nagyobb felnifuratot igényel, és jellemzően általános használatra szánt kerékpárokon, mountain bike-okon fordul elő. Szingószepből hosszabb és rövidebb szárú típus kapható, ezzel alkalmazkodva a magasabb vagy alacsonyabb felniprofilhoz. A hosszabb szelepszár minden felnihez illik, legfeljebb az alacsonyabbakon túlságosan kiáll. A pumpák döntő többsége mindkét szeleprendszerhez alkalmazható.

A Bikepro kerékpáros webshop honlapján az ETRTO számok és a belső gumi egyéb fontos paraméterei minden termékleírásban szerepelnek.

Árukereső.hu Árukereső.hu