A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Hagyományos Dinamó

Ebben a termékkategóriában a kerékgumi vagy -abroncs álta hajtott hagyományos dinamók szerepelnek, megbízható, gazdaságos kerékpárvilágítást tesznek lehetővé.
Rendezés:
Rendezés:

A dinamóval üzemeltetett kerékpárvilágítás mindig üzemkész, egyszerű használni, és soha nem kell az akkumulátort tölteni vagy elemet cserélgetni. A mai korszerű dinamós világításrendszerek jó fényerővel bíró LED-es lámpákat alkalmaznak, közel olyan technikai paraméterekkel, mint a legerősebb akkus típusok. A rendszer energiaforrása jellemzően az első kerékagyba integrált agydinamó, de még megtalálható a hagyományos, népszerű gumioldalfal által hajtott bicajos dinamó is.

Az „oldalfalas” típusból is létezik könnyen forgó, erős, minőségi konstrukció, de az ilyenek ára megközelíti az agydinamókét.

Az agydinamós kerékpárvilágítás a napi használat során, jellemzően ingázóknak vagy a közlekedést többnyire kerékpáron megoldóknak nyújt előnyöket. A minőségi trekking és városi kerékpárok többsége ma már gyárilag agydinamóval, és ehhez illeszkedő vezetékes lámpákkal vannak ellátva, mindazonáltal egy ilyen rendszer a kerékpárra utólag is felszerelhető.

A kiválasztásnál érdemes figyelembe venni a kerékpározás jellemző helyszínét. A bicajos közlekedés kivilágítás szempontból is különbözhet: van, aki végig közvilágítással ellátott környezetben kerékpározik, mások – vidéken, vagy a városi agglomerációból - olyan utakon is tekernek, ahol nincs közvilágítás. Az előbbiek számára a piacon kapható bármely korszerű agydinamós rendszer megfelel, viszont a (részben) vaksötétben közlekedők válasszanak legalább 20 lux (kb. 200 lumen) teljesítményű lámpát, és persze kapacitásban ehhez passzoló agydinamót! Fontos tudni, hogy a pár ezer forintos 5-10 lux teljesítményű alapmodellek inkább városon belüli közlekedésre alkalmasak. A kimeneti feszültség szerencsére szabványos 6V, így bármelyik dinamóvilágításra tervezett lámpatest bármely dinamóegységgel párosítható.

A Bikepro webshop hagyományos agydinamókat is kínál olyan világításspecialista márkáktól, mint a holland Axa, vagy a hazai Velotech. Ezek jellemzően 2000-5000 Ft között kaphatók. A kerékpárvilágításról szakcikk is megjelent, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu