A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpáros mez

Ebben a kategóriában a kerékpáros ruházat elengedhetetlen eleme, a hagyományos mez kap helyet. Hátul zsebek találhatók, a szabás rendszerint testhez álló, a speciális alapanyag pedig kellemes közérzetet biztosít.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpáros felsőrész – köznapi néven mez - rendszerint elasztikus anyagból testhez álló kialakítással készül, így nemcsak gyorsabb haladást tesz lehetővé, hanem hatékony nedvességelvezető tulajdonságokkal is „felruházható”. Az izzadtság elvezetése a kellemes közérzet alapja, a rugalmas szabás pedig a kényelmet és a mozgásszabadságot teszi lehetővé. A manapság kapható minőségi kerékpáros mezek korszerű alapanyagokból készülnek, könnyűek, kellemes tapintásúak, emellett antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek. A kerékpáros felső elől rendszerint cipzárt kap, amely megkönnyít az öltözködést, továbbá menet közben segít a szellőzésben. A cipzár lehet rövid, fél vagy akár teljes hosszúságú, ez utóbbi a forró napokon, emelkedőkön tehet jó szolgálatot. A bicajos mez ezen felül hátsó zsebeket is kínál, amelybe a legfontosabb kellékeinket helyezhetjük.

A mez szabása többféle lehet, az aerodinamikus, testre feszülő típustól a lezser MTB használatra optimalizáltig. A már említett technikai textil alapanyagot a nevesebb gyártók testrész és funkció szerint összeválogatják, a mez különböző részeit eltérő tulajdonságú típusokat alkalmaznak, kihasználva mindegyik előnyös tulajdonságát. Az anyagok ráadásul egymással is kombinálhatók, összedolgozhatók. A mezek szövetkialakítása lehet hálós vagy sűrű szövésű, bolyhos thermo, az alapanyag a szélállóság és vízlepergetés érdekében bevonatot kaphat. Az antisztatikus tulajdonsághoz karbonszálat, a kellemes érzet biztosításához gyapjút adnak a szintetikus szövethez. Az illeszkedés fokozott figyelmet érdemel és a dörzsölés megakadályozása érdekében a varrások lehetőség szerint rejtettek. A már említett testhez álló szabás biztosítja a legnagyobb felületen történő érintkezést, amely fokozza a testpára elvezetését. A kerékpáros mezek természetesen női és férfi szabással egyaránt kaphatók.

A kerékpáros mez nem tesz lehetővé jelentős hőszigetelést, ezért hűvös időjárásban, fagyokban fölé speciális kerékpáros dzsekit kell venni. Ilyenkor sokan a mezt előnyösebb tulajdonságokkal felruházott aláöltözettel váltják ki. Mindazonáltal az enyhén hűvös, nem szeles, csapadékos időjáráshoz hosszú ujjas thermo mezt lehet választani. Széldzsekivel kombinálva - amely szükség esetén levehető – egy ilyen mez az év meglepően sok napján biztosít megfelelő öltözetet. A legtöbb mai bicajos mezt, főleg a hidegebb időjáráshoz készülteket, fényvisszaverő csíkkal is ellátják, ezzel javítva láthatóságunkat az esti órákban.

A Bikepro webshopban kapható mezek a felsorolt tulajdonságokkal mind rendelkeznek: nedvességelvezetésük elsőrangú, szellősök, könnyűek és a panelek orientálásával a rugalmasság is tervezhető. Így az egyik testrészen jól tartanak, a másikhoz tökéletesen idomulnak, a vállon védenek a széltől, lepergetik az esőcseppeket, hátul pedig rendesen párologtatnak. Még az aerodinamikát is ide vehetjük – már ha valaki versenyzésre adja fejét. Ha lezserebb szabást választunk terepre, túrázásra vagy városi közlekedéshez, az említett tulajdonságok a testre feszülés nélkül rendelkezésre állnak. Mindez fokozottan igaz a női mezmodellekre.

Webáruházunkban az ultraszellős nyári felsőtől az aerodinamikuson keresztül a lezserig megannyi mezmodell áll rendelkezésre. Hosszú ujjas átmeneti időjárásra való, de akár bolyhos béléssel rendelkező viszonylag meleg ugyancsak elérhető, elsősorban olyan neves bicajos ruhagyártóktól, mint a japán Pearl Izumi, a Rock Machine, a Shimano vagy a Specialized. Emellett a hazai bicajos márkák is kínálnak rendkívül jó ár/érték arányt felmutató modelleket. A mezek ára típustól és minőségtől függően rendszerint 10000 és 17000 Ft között alakul. Az átmeneti évszakhoz való öltözködésről ebben a szakcikkben írtunk.

Árukereső.hu Árukereső.hu