A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Krossz Kerékpár

Szakszavak ebben a kategóriában: Krossz kerékpár

Rendezés:

A krossz és fitnesz kerékpár (idegen nyelven fitness vagy cross bike) azok számára készül, akik az MTB vagy a trekking bicajoknál keskenyebb és simább felületű gumiköpenyeken tempósan szeretnek haladni, ellenben nem vállalják fel az országúti kormány és vázkialakítás által diktált szélsőséges előre dőlt testhelyzetet. A két itt taglalt kategória közül a fitnesz a fürgébb, ez a típus tulajdonképpen egyenes kormánnyal és széles áttételtartománnyal ellátott és fokozott komfortra hangolt országúti kerékpár.

Testhelyzetünk olyan, mintha egy túra kerékpáron ülnénk, viszont a fitnesz hajtáshatékonysága, súlya az országúti kerékpárokat idézi. Kényelme a testhelyzet szempontjából előnyös, de az út egyenetlenségeire a nagynyomású, rendszerint 28-32mm-es köpenyek miatt fokozottan érzékeny. Ráadásul ebben a kategóriában igen ritka az első felfüggesztés, így érdemes a jobb minőségű utakat igénybe venni.

Az alkatrészek jobbára az országúti kerékpárokhoz kifejlesztett típusokból kerülnek ki, de nem ritka a széles áttételskálát biztosító három első lánctányér alkalmazása. Ennek hála még a kevésbé edzettek is fel tudnak hajtani a hosszú kaptatókon. A fékrendszer tekintetében V-féket, mechanikus vagy hidraulikus tárcsaféket, elvétve patkóféket találunk ezen a típuson. Szilárd útburkolaton történő megállásra ezek bármelyike alkalmas. A fitnesz kerékpár kiegészítőket csak korlátozottan fogad, habár sárvédő a legtöbbre felszerelhető, csomagtartóval történő ellátása nem minden esetben oldható meg.

A gyárból rendszerint „csupaszon” érkezik, így mindennapi használatra egy krossz vagy trekking típus praktikusabb lehet. Itt jön a képbe a kategóriatárs, a „cross” kerékpár. Ez a trekkingtől abban különbözik, hogy kevésbé gazdagon felszerelt, a hatékonyságágot, az alacsony gördülési ellenállást és tömeget helyezi előtérbe. Ebből kifolyóan a gumi is csak minimális mintázatot kap, azaz szilárd burkolatra és sima terepre való.

A krossz kerékpárt a fitnesz és a trekkinghez hasonlóan egyenes vagy enyhén emelkedő kormánnyal szerelik, V-fék, vagy modern mechanikus, esetleg hidraulikus tárcsafék-rendszer felel a lassításért. A kerékméret 28” (országúti kerékpár szabvány), amin 32-47 mm széles külsők feszülnek. Gyári kiszerelésben ritkán található rajtuk sárvédő, hasonlóképpen megvásárlás után kell igény szerint csomagtartóval, kitámasztóval vagy világítással kiegészíteni. (Mindez a legtöbb trekkingen alapfelszereltség.)

Áttételtartománya a hagyományos túra- és a MTB kerékpárokhoz hasonlóan széles, rendszerint 3 első lánctányérral szerelt. A gyártók ideológiája szerint a krossz kaphat teleszkópvillát vagy lehet spártaibb, ellenben könnyebb és fürgébb merevvillás. A krossz kerékpáron elfoglalt testhelyzet közepesen sportos, a nagy keréknek és közepesen ballonos külsőknek köszönhetően városban élmény vele közlekedni. Mindazonáltal egyéni ízlés kérdése, hogy a kategóriatárs fitnessz fokozott fürgeségével jelenti a jobb kompromisszumot, esetleg a krossz a többlet komfortjával és biztosabb útfekvésével.

A Bikepro webshop kínálatában mind a fitnesz, mind a krossz kerékpártípus elérhető, elsődlegesen a hazai Neuzer és (Schwinn) Csepel, illetve a nemzetközi kerékpárpiacon is népszerű Superior és Rock Machine márkáktól. A legolcsóbb modell 89000 Ft-ért kapható, a legdrágább egy 643000 Ft-os Superior gyártmányú pedelec e-bike. Érdemes megemlíteni, hogy a Bikepro „gagyival” nem foglalkozik, így a belépőszintű Rock Machine modell is „vállalható”, rendeltetésszerű használat mellett éveken át jó szolgálatot tesz.

Ha a részletes jellemzés után továbbra is bizonytalanok lennénk a megfelelő kerékpár kiválasztásában, érdemes elolvasni a Bikepro kerékpáros webáruház Hogyan vásárolj jó kerékpárt?E-book, amely a Bikepro webshop honlapjáról ingyenesen letölthető. A 70 oldalon foglaljuk össze a kerékpárvásárlás fontos szempontjait, körbejárva, milyen is a „jó kerékpár”. Ha valóban megfelelő, minőségi kerékpárt keresünk, a „HVJK” nélkülözhetetlen eszköz. Emellett térjünk ki legújabb szolgáltatásunkra, a „Személyre szabott kerékpár ajánlásra”. A több évtizedes szakértelmere is tapasztalatra építve csomagunkban egy 29 kérdésből álló kérdőíven vezetjük végig a potenciális kerékpárvásárlót, amelyet a beküldés után szakértő kollégánk értékel ki. Ezt követően e-mail-ben személyre szabott tanácsadást és ajánlatot küldünk. A szolgáltatás ára 9990 Ft, amennyiben nálunk történik a kerékpár beszerzése, szolgáltatás ára 100%-ban beszámításra kerül a vételárba. A kerékpár megvásárlása után a tanácsadásban résztvevők automatikusan bekerülnek VIP csoportunkba, ahol számos kedvezmény és extra bónusz szolgáltatás érhető el. További információ a szolgáltatásról További információ a szolgáltatásról itt található.