A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

ISIS Hajtómű

Ebben a termékkategóriában a ISIS tengelyes MTB hajtóművek kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

Az ISIS középcsapágy üreges, túlméretes bordástengelyes hajtókarból és monoblokk rendszerű csapágyból áll. Az ISIS a kerékpáripar válasza a Shimano Octalink rendszerre, felhasználása bármely hajtómű és csapágygyártó számára nyitott. Se nem jobb, se nem rosszabb az eredeti, Shimano által levédett szabványnál, mindkettőnek vannak erényei és hátrányai. Az ISIS rendszerű hajtómű menetes csapágyházzal rendelkező országúti, MTB, trekking, cross, fitnesz és egyéb típusú vázakba szerelhető be.

Az ISIS hajtómű kizárólag régebbi, jellemzően 10-20 évvel ezelőtt gyártott kerékpárokon fordul elő. Ebből kifolyólag ezen alkatrészek ellátottsága korlátozott. Szerencsére azóta megjelent több fejlettebb hajtómű-alternatíva, nevezetesen az integrált tengelyes hajtómű, amely fokozott merevség mellett biztosít hosszú csapágyélettartamot. Az ISIS hajtómű integrált rendszerre minden további nélkül lecserélhető. Az ISIS hajtómű és monoblokk háromféle tengelyhosszal kapható, így alkalmazkodva az adott kerékpár láncvonalához és a felhasználás típusához. Országúti kerékpárokhoz rendszerint 108 vagy 113, MTB és trekking kerékpárok esetében a 113 vagy 118mm az elterjedt tengelytípus. A különböző középcsapágyház-szélességet (68 vagy 73mm) a mellékelt hézagoló gyűrűk kompenzálják.

Az ISIS hajtókarok alapanyaga majdnem mindig alumínium, a magasabb árkategóriában előfordul a karbonkompozit kar. A hajtókar 165mm hossztól 180mm-ig kapható, a leggyakoribb a 170, 172,5 és 175mm karméret. A hajtóműre típustól függően 1, 2 vagy 3 lánckerékrögzíthető, az utóbbi szélesebb áttételskálát tesz lehetővé. A lánckerekek az igényesebb típusok esetében cserélhetők. A lánctányér kiválasztásánál figyelni kell a furatkör szabványára, amelyből számos eltérő van a piacon. Az MTB kerékpárokon gyakori a 4-karos 104/64BCD típus, a régebbi gyártású országúti kerékpárokon 5-karos 130BCD, későbbi „kompakt” hajtóművek 5-karos 110BCD rendszerűek.

A Bikepro kerékpáros webáruházban az ISIS tengelyrögzítést alkalmazó hajtóművek is szerepelnek, elsősorban MTB, városi és trekking kerékpárokhoz, valamint a legújabb Bosch motorhajtással rendelkező e-bike-ok is előszeretettel alkalmazzák az ISIS hajtókarrögzítést. A lánckerekekkel felszerelt ISIS hajtóművek ára jellemzően 10000 Ft körül alakul, hasonló összeért kapható Bosch motoregységhez való ISIS-rendszerű hajtókarpár. Emellett webshopunkban kaphatók egyéb hajtómű- és középcsapágy-alkatrészek, mint például lánckerekek, lánckerékcsavarok, külön csapágyak, hajtómű rögzítőcsavarok, távtartók, hézagolók és adapterek. Az ISIS hajtóművet a manapság kerékpáros alkatrészkiegészítők forgalmazásával fogalalkozó márkák kínálnak, mint az Altrix vagy az XLC. Bővebb információ az ISIS hajtóműrendszerről egy korábban megjelent szakcikkben található.
 

Árukereső.hu Árukereső.hu