A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Csomagtartó Táska

Ebben a kategóriában a kerékpárcsomagtartóra szerelhető táskák kapnak helyet, túrázáshoz, mindennapi kerékpáros közlekedéshez.
Rendezés:
Rendezés:

A csomagtartó táska egyidős magával a kerékpárral. Már a kezdetekben felmerült az igény a csomagok kerékpáron történő szállítására, és a hátsó kerék feletti rész erre ideális hely. Az ide felszerelt csomagtartóra bármilye „pakk” elhelyezhető, persze minden sokkal rendezettebb, ha az egy táskaformát ölt. Amikor „csomagtartó táskát” említünk, a legtöbb ember a klasszikus túratáskákra gondol. Ez nagyméretű, két- vagy háromrészes „szütyő” 20-60 liter közötti űrtartalommal, elsősorban kerékpáros túrákhoz tervezve, optimalizálva. A számos rekesz és zseb megkönnyíti a cuccok rendszerezését, a rendrakást.

A kerékpározási igényekhez alkalmazkodva, az utóbbi időben előtérbe kerültek a csomagtartó tetejére rögzíthető 10-20 literes táskák és felső bokszok, dobozok. Űrtartalmuk elegendő az egynapos bringázásokhoz, gyakran rendelkeznek egy mozdulattal kioldható-felpattintható megoldással, bizonyos modellek a csomagtartó helyett egy saját konzollal a nyeregcsőre rögzülnek. Így a felső táskák és dobozok használhatók önmagukban, vagy oldaltáskával kiegészítve.

A túratáskák és a fenti merev kialakítású típus között helyezkedik el a bővíthetőtrunkbag”, amelynek oldalt lehajtható, a táska űrtartalmát jelentősen bővíthető rekeszei is vannak. Továbbá a felső rész is rendszerint harmonikaszerűen bővíthető, így akár 30 literes – kisebb kétrészes túratáskát megszégyenítő – kapacitás nyerhető ki belőlünk. Egyes bővíthető „trunkbag” modellek saját integrált tartószerkezet is alkalmaznak, ami jó hír a csomagtartó nélkül felhasználóknak.

A csomagtartóra szerelhető klasszikus túratáskák kínálatát ugyancsak érdemes két részre osztani. A nagyméretű, akár föld körüli útra is alkalmas modellek fő ismérve, hogy 100%-os vízállóságot biztosítanak és elnyűhetetlenek. Igen drága felszerelésről van szó, párban 40000 forint alatt nemigen kapható, de tökéletes megoldás a nagy bicajos kalandokhoz! A túratáska jellemzően poliuretán bevonatú szövetből készül, esetleg kiegészítve esővédő borítással a tökéletes védelem érdekében.

A nem professzionális túrázóknak is van miből válogatni webáruházunk kínálatában: 50 liter körüli kapacitással többek közt a BikeFun, a Deuter a PRO, a Spyral márkák egyes modelljei állnak rendelkezésünkre. Ezek közül számos csomagtartótáska teljesen vízálló, de azoktól sem kell megijedni, ami csak vízlepergető, hisz’ hozzájuk külön esővédő huzat kapható – jellemzően láthatósági színben. A láthatóság fokozása mellett a megoldás elvitathatatlan előnye, hogy a huzat megvédi a táskát a szennyeződésektől.

De nem mindenki túrázik, van, aki a munkába járáshoz szállít néhány elengedhetetlen cuccot. A napi szinten használt oldaltáskánál a legfontosabb tulajdonság az egy mozdulattal történő „dokkolás”. Ingázáskor, bevásárláshoz a táska pillanatok alatt a kezünkben van, majd induláskor ugyanígy a kerékpárra „pattintható”. (Egy hosszabb túránál a táska végig a bringán maradhat, legfeljebb sokszor kell ki-be pakolni, átrendezni.) A pakolás, elrendezés és a kézben cipelés kétségtelenül egyszerűbb a külön-külön felszerelhető oldaltáskákkal, mint az egy darabból álló, háromrekeszes klasszikus túratáskákkal. A felcsatolható táskák megszólalásig megegyeznek az utcán kézben vállon vagy kézben hordott táskatípussal, így a kerékpárról leszállva ily módon használhatók. Divatosak, szépek, elegánsak: egy trendi kerékpárra rögzíthető utcai táskával stílusosan érkezhetünk bárhova.

A Bikepro webáruház közel 150 különböző modellt felölelő csomagtartós táskakínálatában a fent ismertetett típusok egytől egyig megtalálhatók. A gyártók közt szerepel a nemzetközi piacon jól ismert Basil, Brooks, Blackburn, NewLooxs, Velotech és XLC, emellett a kerékpáros kiegészítőkre szakosodott Acor, Bike More, Bikefun, Spyral, Trinity és Velomann márka ugyancsak kínál top ár/érték arányt felmutató modelleket. Az ár nagy a szórást mutat, így megfelelő színvonalú, egyszerű csomagtartóra szerelhető táskát már alig több mint 2000 Ft-ért is lehet kapni, ellenben egy profi NewLooxs bőr divattáskáért közel 100000 Ft-ot kell áldozni. Persze a kínaiban vásárolt zakóért sem kérnek annyit, mint az Armani-nál.

A kerékpáros táskákkal kapcsolatban átfogó Bikepro szakcikk is született, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu