A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Csengő és duda

Rendezés:

Mely kiegészítő felszerelés kötelező a kerékpározáshoz? A KRESZ alapján „első és hátsó lámpa (ez elhelyezhető a kerékpáros testén is), első és hátsó prizma, az első keréken két darab sárga küllőprizma (ezt kiválthatja a külső gumin lévő reflexcsík), csengő és két egymástól független fék. Tehát a szabályalkotók (is) úgy gondolják, hogy a láthatóság mellett a „hallhatóság” elengedhetetlen a biztonságos bicajos közlekedéshez. Ennek érdekébe kerékpáros webáruházunk a kerékpáros csengők széles választékát biztosítja. Valljuk, hogy a csengők, kürtök és dudák akár a kormány díszei is lehetnek, bármilyen kerékpáron jól mutatnak, az országúti aszfaltszaggatótól a városi „csotrogányig”.

Igen, ha közúti forgalomban (bármilyen) kerékpárral közlekedünk – legyen az DH romboló vagy aerodinamikus időfutam kerékpár – a rendőr a 6/1990 KöHéM rendelet alapján számon kérheti a csengő meglétét. (Eme sorok írójával ez konkrétan megtörtént! Persze felmerül a kérdés: akkor miért nem szerelik fel ezeket a gyártók minden esetben az új kerékpárokra úgy, mint a kerékprizmát? Hogy kaphat így a forgalomba hozott kerékpár ÉMI-TÜV (KERMI) engedélyt?) A prizmákkal szemben a csengő mindig hasznos kiegészítő: nappal, este, utcán vagy terepen egyaránt. A csengő a kerékpáros – illetve minden közlekedő - barátja. Szerény véleményünk szerint a kerékpárt olyan csengővel célszerű felszerelni, amely kimondottan csengő hangot ad ki. Ha pedig zavar a csengő látványa, akkor a kisebb, diszkrétebb változat felszerelését ajánljuk!

A Bikepro webshop csengőkínálatában többféle típus kap helyet, a választék párját ritkítja! A bő 200 modell számára nem kevesebb, mint 8 szekció voltunk kénytelenek létrehozni: Pengetős csengő; Ding-Dong csengő; Forgófejes csengő; Retro csengő; Elektromos kürt; Fém duda; Gyerek csengő; Gyerek duda. Ezen belül alig észrevehető vagy éppen kistányérnyi méretű, klasszikus és modern, kerek és lapos, kormányra vagy villanyakra szerelhető (távtartó helyett), csajos pink, arany vagy hupikék… nehezen képzelhető el olyan csengőigény, amire nincs webáruházunkban esztétikus csecsebecse megoldás. Szerintünk a legtöbb kerékpárosnak leesik az álla a japán Cateye Yamabiko réz pengetős retro csengő láttán, bár a XLC pengetős sem gyenge. Ha a retró nem jön be, nálunk van futurisztikus is, amelyről senki meg nem mondja, hogy „mi a franc ott a kormányon”!

A márkák közül érdemes kiemelni az Acor, a Basil (igen a trendi holland táskás cég!), a Bikefun, a Cateye, a Csepel, a Neuzer, M-Wave, a Merida, a Spyral, a Velotech és az XLC cégeket, az utóbbi úgymond a szegmens koronázatlan királya! Az ár 300 és 6000 forint között bármi lehet, az előbbi döntően a KRESZ-nek szól, az utóbbi ékszer a szívnek! A csengő tehát nemcsak a forgalomban lehet segítségünkre, hanem mutatósabbá is teheti kerékpárt: mutassuk meg egyéniségünket a kerékpárkormányra szerelt szuper csengővel!