A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Mini Pumpa

Ebben a kategóriában mini, váz és teleszkópos pumpák kapnak helyet, elsősorban a menet közben előforduló defektek megszereléséhez.
Rendezés:
Rendezés:

A minipumpa – nevezhetjük hordozható pumpának is – a menet közben elszenvedett defekt megjavítására készült, rendszerint 20-30cm hosszú pumpatípus. Érdemes minden kerékpározáshoz magunkkal vinni, hiányában egy estleges defekt esetén nagy bajban lennénk. Hordozhatjuk a mezzsebben, a vázra, nyereg mögé elhelyezett táskában, vagy a kulacs mellé konzolba illesztve. A minipumpa alternatívája a korábban elterjedt vázpumpa, amely a váz két csöve közé rögzíthető, a benne lévő rugó biztosítja a stabil elhelyezkedést.

A kerékpárgumi nyomás alá helyezéséhez kínált pumpák különböző funkcióra készülnek: a mini- vagy vázpumpa mellett sokan használnak talpas műhelypumpát, amely otthon könnyíti meg a bicaj karbantartását, szerelését. Széles a spektrum, a két véglet közt a gyártók megannyi pumpavariációt kínálnak. Kapható mindössze 30 cm hosszú állópumpa, CO2-patronnal üzemelő, lábpumpa vagy kifejezetten „tubeless“ kerekhez optimalizált típus. Mindegyiknek megvan a maga felhasználási területe, praktikus megoldást kínálva a kerékpáros adott igényeire.

Visszatérve a népszerű minipumpákra, a kínálat a szegmensen belül is rendkívül széles, kapható országúti vagy MTB kerékpár kerékre optimalizált típus (az utóbbi több levegőt szállít, míg az előző nagyobb nyomást képes elérni), a szelephez tömlővel vagy közvetlenül csatlakozó, egészen apró, pehelykönnyű „ultramini”, nyomásmérős, kihajtható nyeles, alumínium vagy műanyag konstrukció.

A Bikepro kerékpáros webáruház kínálatából mindenki kiválaszthatja az igényeinek, szokásainak, ízlésének megfelelő pumpát. A pumpatestből kihúzható „tömlős” pumpák esetében a karmozgás a hagyományos szelepre rászorított típushoz képes ergonomikusabb, mindazonáltal a megfelelő technikával ez utóbbi is hatékonyan működtethető. Jól jön viszont a szelepre történő rögzíthetőség lehetősége, így nem kell a pumpát folyamatosan a szelepre préselni. A tömlővel rendelkező pumpák jobban kímélik a szelepszárt: aki tört vagy hajlított el ilyet, tudja, miről beszélünk. A dugattyúméret, illetve a működés hatékonysága egy-egy trükkös technikai megoldással „tuningolható“.

Webáruházunkban kapható pumpák közt például találunk kétutas, azaz mind benyomásra, mind kihúzásra levegőt szállító típust. Ez elvileg megfelezi a nyomás alá helyezéshez szükséges időt és energiát, valójában inkább csak az előbbit. A másik trükk a teleszkópos mechanika, ahol kihúzáskor a dugattyú harmonikaként hosszabbodik, így a pumpa összecsukott helyzetben rendkívül rövid, a teljes kihúzott hossz viszont tekintélyes. A típus egyetlen hátránya, hogy pontos kidolgozást, minőségi alapanyagokat igényel, ezért rendszerint drága, azonos árfekvésben gyakran silány konstrukció.

Mivel minipumpa többnyire defekt esetén kerül elő, azaz nincs napi használatban, nem akkora gond, hogy a megfelelő nyomás elérése hosszadalmas és izzasztó. Cserébe könnyű, kompakt eszközt hurcolunk magunkkal az évek során. Ha pedig tényleg gyorsan szeretnénk végezni a defektszereléssel, választhatjuk a CO2-patronos pumpát, amely apró és rendkívül hatékony. (Ez a típus a BikePro webáruházban saját menüpontot kap.) Ha már variációkról van szó, a „klasszikus” vázpumpa a minipumpának hosszabb változata, jobb hatékonysággal, minimális súlytöbblet mellett. Ilyenből számos típust kínálunk ugyancsak külön menüpont (vázpumpa) alatt.

A Bikepro webshopban mini- és teleszkópos pumpából széles választék áll rendelkezésre, olyan ismert nemzetközi gyártóktól, mint az Acor, a Blackburn, a Beto, az SKS vagy a Zefal. Emellett kedvező áron kapható pumpa a PRO, a Longus, az XLC, a Spyral, a Bikefun és a Zoogie márkáktól. Az árspektrum 900-29000 Ft-ig terjed, de 2000-4000 Ft „magasságában” már megbízható, hatékony társat kapunk a bicajos kiruccanásokhoz. Kerékpáros webáruházunk honlapján található szakcikk a pumpákkal kapcsolatban további hasznos információkkal szolgál.

Árukereső.hu Árukereső.hu