A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

ISIS Középcsapágy

ISIS rendszerű hajtóművekhez való angol menetes középcsapágyak szerepelnek ebben a kategóriában.
Rendezés:
Rendezés:

Az ISIS középcsapágyrendszer üreges, túlméretes bordástengelyes hajtókarrögzítés. A középcsapágy monoblokk rendszerű, angol menetes országúti, MTB, trekking, cross, fitnesz és egyéb típusú vázakba szerelhető, illetve azok esetében fordulhat elő. Az ISIS monoblokk többféle tengelyhosszal kapható, így alkalmazkodva az adott kerékpár láncvonalához és a felhasználás típusához. Országúti kerékpárokhoz rendszerint 108 vagy 113, MTB és trekking kerékpárok esetében a 113 vagy 118mm az elterjedt tengelyhossz. A különböző középcsapágyház-szélességet (68 vagy 73mm) a mellékelt hézagoló gyűrűk kompenzálják.

Általánosságban elmondható, hogy a hajtómű csapágya meglepően nagy erőhatásoknak van kitéve. Egy jó erőben lévő termetes kerékpáros akár 120Nm nyomatékot képes leadni. Ezen felül a ”középrész” mostoha körülmények közt teljesít szolgálatot, ki van téve kosznak, nedvességnek, illetve a vázban rejtőzködve a bicajos nemtörődömségének. A két tényezőt összeadva egyértelművé válik az alkatrész szerkezetének fontossága. A terhelés miatt célszerű fokozni a stabilitást, de a nagyobb csőtengely-átmérő csak kisebb csapágyak mellett fér el a menetes házban, ami így a tartósságot igencsak kompromittálja. A fentiek miatt az ISIS középrészek csapágyainak élettartama sajnos nem túl hosszú, ami sokak számára bosszúságot okoz.

Szerencsére az ISIS szabvány mellett megjelent több alternatíva, mint például az integrált tengelyes hajtómű, amely fokozott merevség mellett biztosít kielégítően hosszú csapágyélettartammal párosítva. AZ ISIS hajtómű és monoblokk integrált hajtóműrendszerre minden további nélkül lecserélhető.

A Bikepro kerékpáros webáruházban az elhasználódott ISIS monoblokk középcsapágy cseréje típustól és minőségtől függően 8000-16000 Ft-ot igényel. Elmelett webshopunkban kapható egyéb középcsapágy-alkatrész, mint például rögzítőcsavarok, távtartók, hézagolók és adapterek. Az ISIS rendszerű csapágyakat elsősorban ismert alkatrészgyártók kínálnak, mint például a Truvativ, Neco és az FSA, ezen felül a hazai Spyral és Altrix alkatrészmárka ugyancsak képviselve van. Bővebb információ az ISIS, az Octalink bordástengelyes, valamint a négyszögtengelyes hajtóműrendszerről egy már korábban megjelent szakcikkben található. Emellett egy komplett kompatibilitás-összefoglaló cikk is megjelent a témában.

Árukereső.hu Árukereső.hu