A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

20 colos külső gumi, 406-os peremátmérőjű, 28-62 mm-es szélességű köpenyek

Ebben a termékkategóriában a következők kapnak helyet: 20 colos külső gumi, 406-os peremátmérőjű, 28-62 mm-es szélességű köpeny.
Rendezés:
Rendezés:

A 20”-os kerék leggyakrabban gyermek, BMX és összecsukható kerékpárokon fordul elő, emellett rekumbenseken vagy éppen cargo (áruszállító) típusokon is „járatos”. Széleskörben alkalmazott, ezért számos gumigyártó a kínálatban szerepel. Gyerekbicajok esetében 6-9 éves kor és 110-125 cm-es magasság és 55-63 cm lábhossz között ideális kerék- és gumiméret.

A méretválasztásnál figyelni kell arra, hogy több úgynevezett 20”-os a kerékméret van forgalomban, részeben a speciális BMX igények miatt alakult így. Éppen ezért nem a „colos” méretet, hanem a gumin szereplő ETRTO számot kell legyezni! Az ETRTO két paramétert jelöl: az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője. A gumi oldalfalon szereplő 20x1.95” mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti méret (50-406), viszont egy másik 20”-es bicajon 20x1 3/8 is szerepelhet, ami ETRTO szerint 37-541. (Ez a nagyobbik 20”, amit 22”-esnek is szoktak nevezni!)

Az ETRTO 406-as gumi csakis 406-as felnire szerelhető fel, az 441-es pedig az annak megfelelőre. Mindenképpen ellenőrizzük, melyikre van szükség! Az ETRTO szerinti méret a szélességre és az abroncs peremátmérője utal milliméterben. Az alkalmazható gumiköpeny-szélesség már nem ilyen egzakt egyezés: ezt elsődlegesen az abroncs peremek közt mért belső szélessége határozza meg. Az ajánlott érték 50-80% közötti, azaz 50mm gumiszélesség 25-40mm felniszélességet igényel.

Általánosságban elmondható, hogy a gumiabroncs gumiból, általában textil erősítővázból és acélból vagy Kevlar/Aramid sodronyból áll. Lehet benne belső gumi (más néven tömlő), de fokozatosan terjed a tömlő nélküli tubeless rendszer, amelynél a tömítést a gumiabroncs és a tömítő folyadék végzi. A gumiköpeny mintázata MTB kerékpárok esetében nagymértékben meghatározza a menettulajdonságot, a tapadást, a fékezhetőséget és a kanyarvételt. Szilárd burkolatra szánt gumiköpenyek esetében a mintázat nem annyira fontos, a tapadást nem növeli, még nedves időjárásban sem.

A Bikepro kerékpáros webshop honlapján az ETRTO számok és a gumi egyéb fontos paraméterei minden termékleírásban szerepelnek.

Árukereső.hu Árukereső.hu