A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpáros kesztyű

Ebben a kategóriában a bicajos kesztyűk találhatók, amelyek készülhetnek nyári, átmeneti vagy téli időjáráshoz, valamint különböző kerékpározási stílushoz.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpáros kesztyűhöz használt alapanyagok óriási fejlődésen mentek át az utóbbi évtizedekben. A technikai szövetek minden téren jobban teljesítenek a hagyományos bőrnél vagy gyapjúnál, biztosítják az ideális hőháztartást, védelmet nyújtanak a csapadékkal és a széllel szemben. Ég és föld egy régi és egy modern kesztyűben róni az utakat, ösvényeket - legyen zimankó vagy tikkasztó meleg.

Tény, hogy a kerékpáron nem csak a hideg időben húzunk kesztyűt. A hideg elleni védelem mellett szerepe van a kényelem és a védelem fokozásában is. A speciális kerékpáros kesztyűben kisebb nyomás nehezedik a tenyérre, amit egy puha, párnázott, esetleg zselés, és emellett kiválóan szellőző igényes modellel még tovább tudunk mérsékelni, egyben az általános komfortérzetet is fokozva. Egy jól megtervezett kesztyű még biztonságot is szolgálja: a tenyérfelület a markolaton jobban tapad, illetve egy esetleges bukás során a megvédi a kezet a sérüléstől. A bicajos kesztyű kapható nyári ujjatlan, átmeneti évszakhoz való vékonyabb, illetve speciálisan a téli fagyokhoz kialakított hőszigetelt, szélálló változatban egyaránt. És ne felejtsük el a védelemre hangolt montis kesztyűket sem!

A hideg, szeles, csapadékos időjáráshoz tervezett kesztyűk esetében a gyártóka ma ismert legfejlettebb alapanyagokat alkalmazzák. Például a Gore Windstopper membrán a teljes vízhatlanság mellett lehetővé teszi az izzadság elpárologtatását, így fokozva a hőszigetelést, javítva a kellemes közérzetet. A vízzáró membrán alkalmazása megelőzi a kihűlés ama gyakori esetét, amikor nem az alacsony külső hőmérséklet vagy a szél okozza az ízületek lemerevedését, hanem a nedvesség okozta fokozott hőveszteség. A „softshell” kifejezés számos technológiát takar, az ilyen modellek általában jó szigetelőképességgel rendelkeznek, de nem érik el a modern hi-tech megoldások által nyújtott érzetet.

A korszerű alapanyagok mellett a kesztyűgyártáshoz alkalmazott egyéb technológiák is sokat fejlődtek. A varrások ma már „overlock” típusúak, laposak vagy akár rejtettek is lehetnek. A kesztyű így kényelmesebb, pontosabban illeszkedik, ami a jobb szigetelés mellett a pontos kezelést is elősegíti. Ma már tényleg nem öngyilkosság mínusz tíz foknál alacsonyabb időjárásban kerékpározni, órákon keresztül.

De szerencsére év nagyobb részében nem a hidegérzet miatt húzunk kesztyűt. Az izzadságelvezetést és tenyérpárnázást előtérbe helyező nyári kesztyűk mellett webáruházunkban számos MTB felhasználásra tervezett kesztyű található. Ezek a fokozott védelem miatt hosszúujjasok, megerősítéseket tartalmaznak, de anyaguk ettől függetlenül vékony, szellőző, így viseletük a nyári melegben sem kellemetlen. Szabásuk követi a kéz anatómiáját, kitűnően illeszkedik a kézfejre, és akkor sem gyűrődik, amikor a kormányra fogunk. Mindez köszönhető az ujjperceknél elhelyezett hajlítást könnyítő betéteknek, illetve az anatomikus, ívesre varrt ujj-kialakításnak. Az alapanyag rendszerint speciális műbőr, a felsőrésze minden irányban rugalmas, jól szellőző, ellenálló szövetanyag, számos megerősítéssel és protektorral felvértezve. A markolattal érintkező felület a közvetlen irányítás elősegítése érdekében a lehető legvékonyabb.

A kerékpáros kesztyű beszerzése során figyeljünk a méretezésre! A kesztyű a markolat megszorításával kifeszül, szűkebb lesz, amit felpróbáláskor ellenőrizni kell. Az ideálisnál kisebb kesztyű hosszú távon kényelmetlen, és a szigetelése, védelme sem megfelelő. Téli bicajos kesztyűnek vegyünk egy mérettel nagyobbat, mint ami utcai viseletre szükséges.

A Bikepro webshop kerékpáros kesztyű kínálata 5 szegmenst tartalmaz, ezek a nyári ujjatlan és a hosszú ujjú, illetve a téli kesztyűk, a gyereknek készült változatok és a speciális szerelésre tervezett típus. A fent említett igen hasznos kesztyűtípusok döntő része megtalálható. Az elérhető márkák közül érdemes kiemelni nemzetközi szinten is jól csengő az Answer, Ergon, Giro, M-Wave, Merida, Rock Machine, Shimano, Specialized és XLC cégeket. Emellett a hazai forgalmazók is kínálnak rendkívül jó ár/érték arányt felmutató modelleket az összes szegmensben, itt a márkák közül emeljük ki az Altrix, Bikefun, Csepel, Velotech és a Zoogie neveket. A webáruházunkban elérhető kesztyűk ára típustól és minőségtől függően 400 és 16000 Ft között alakul. A hideg időjárásban történő kerékpározással kapcsolatban Bikepro szakcikk is napvilágot látott, amely itt olvasható. Az átmeneti évszakhoz való öltözködésről pedig ebben a szakcikkben írtunk.

 

Árukereső.hu Árukereső.hu