A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Tárcsafékes első agy

​Ebben a kategóriában többféle tárcsafékes, átütőtengelyes és gyorszáras első kerékagy található. Amennyiben konkrét típusra van szükség, a sok termékre tekintettel ajánljuk a bal oldalt lévő termékkör- és termékcsalád-szűrőket.
Rendezés:
Rendezés:

Ma a legkorszerűbb fékrendszer a hidraulikus tárcsafék, amely már nemcsak az MTB kerékpárokon meghatározó, hanem az országúti, gravel, és akár a trekking vagy városi szegmensben is jelentős szeletet hasít ki magának. A tárcsafék kapható mechanikus változatban is, szerényebb teljesítménnyel és árszinten. A tárcsafékrendszerrel kompatibilis agytípusból két szisztéma létezik: Center Lock és 6-furatos. A CL-rendszer adapterrel fogadhat 6-futatost, de a másik irány nem járható.

A kerékpárkerék rögzítése a vázban és az első villában történhet hagyományos nyitott sarus módon vagy modern, felső kategóriás kerékpárok esetében átütőtengellyel. Ennek megfelelően a jelen kategóriában szereplő tárcsafékes első agyak mindkét szisztémát alkalmazhatják. A nyitott sarunál a rögzítés módja lehet karral működtetett gyorsrögzítős vagy menetes csavaranyás, tárcsafékrendszer esetében jellemzően az első dominál. Az átütőtengelyes kerékrögzítés ugyancsak létezik patentzár rögzítéssel és imbuszkulcsos csavarrögzítéssel. Az agy vagy hagyományos kónuszos csapágyazást tartalmaz, vagy ipari csapágyas szisztémát, az utóbbi változatnál a teljes egység csapágyboltban kapható mélyhornyú csapágyegységgel pótolható. A sarutáv első agy esetében rendszerint 100mm, összecsukható és gyermek kerékpárokon 80-90mm is előfordul. Átütőtengelyes MTB kerékpárokon terjedőben lévő BOOST szabvány viszont 110mm sarutávval rendelkezik. A vásárláskor az agy furatszámát is egyeztetni kell az abronccsal!

A Bikepro webshop tárcsafékrendszerrel kompatibilis első kerékagyak széles választékát kínálja, legyen az nyíltsarus vagy átütőtengelyes villához való, MTB, városi vagy országúti használatra tervezett. Ide tartoznak a speciális első agydinamók is, amelyek ugyancsak kaphatók tárcsafékes változatban. A tárcsafékes első kerékagyak ára jellemzően 2600-től 61000Ft-ig terjed, a márkák közt megtalálhatók a kerékpáriparban legismertebbek, mint például a Shimano, a DT Swiss, a SRAM, a Joytech, az Acor, a Sunrace, a Sturmey Archer és a Novatec.

A kerékagyválasztás megkönnyítésében az alábbi BikePro szakcikkek nyújtanak segítséget:

VIllacsere

Váltórendszerekről

Árukereső.hu Árukereső.hu