A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Extra komfortos nyereg, széles kerékpár nyereg

Ebben a termékkategóriában extra komfortot kínáló zselés vagy akár rugós nyergek kapnak helyet 200mm szélesség felett.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpárnyereg rendkívül személyes alkatrész: ugyanaz a típus az egyik bicajosnak tökéletes kényelmet nyújt, a másiknak puszta szenvedés. Van, aki „puhán szereti”, és nem kíván szembesülni az út minden egyenetlenségével. Számukra készül a jelen termékkategóriában szereplő, az általános kerékpáros közlekedéshez tervezett, extra komfortot biztosító nyeregválaszték.

A kerékpárnyereg kaphat hosszabb-rövidebb, szélesebb-keskenyebb kialakítást, az itt szereplő modellek a nagyon széles és rövidebb nyeregtípusba tartoznak. Emellett a nyeregtest általában „bölcsős”, a nyereg orra és háta a középrésznél magasabb van, ez jellemzően egyetlen – remélhetően kényelmes - ülőhelyzetet biztosít. A komfort nyeregforma a szélesebb medencecsonttal rendelkező kerékpárost a nyereg hátsó részére ülteti, az így létrejött egyenes ülőpozícióban a kerékpárost a medencecsont támasztja meg.

A piha-puha „fotelek” egy része középen hosszanti vájatot és/vagy a párnázaton belül mélyebb kialakítást kínálnak. A „lyuk” célja minden esetben a két ülőgumó közti puha szövet kímélése. Hasonlóképpen a szivacsréteg vastagsága, keménysége is hatással van a kényelmere – habár hosszabb távok teljesítéséhez nem biztos, hogy a lágy, süppedős lesz a komfortos. Valamint az „extra-komfortos” nyeregtípus rendszerint extra-széles ülőgumó-támasztékkal rendelkezik, amely sajnálatosan a pedálozást valamelyest korlátozza, így a hajtás nem lesz olyan hatékony, mint a keskenyebb nyergek esetében.

A felhasznált anyagok tekintetében az ilyen nyergek többnyire műanyag testet és acél pálcát kínálnak. A szivacs tartalmazhat gélt vagy egyéb kényelemfokozó anyagot, a borítás pedig általában műbőr. Ezen felül az extra komfortot ígérő nyergek sok esetben rugózó elemet is tartalmaznak, ami lehet acélrugó vagy elasztomer, de a nyeregtest vagy a pálcafelfogatás is kaphat ilyen funkciót. Mindazonáltal a vastag, puha zárt vagy nyílt cellás szivacsréteg általában hatékony a rezgések, ütések tompításában, így a rugó valószínűleg nélkülözhető elem. (Ez a megoldás akkor volt divat, amikor még a nyereg egyetlen párnázatlan bőrdarabból készült.) Amit még érdemes megemlíteni, az a széles komfortnyergek súlya: a sportos típusok negyedkilós tömegadta mellett a rugós „fotelek” esetében már gyakran „kilóközeli” értékről beszélünk…

A Bikepro webáruház széles nyeregkínálata lényegében az összes felhasználást és személyes igényt kiszolgálja: az extra-komfortos típusból is bőséges a választék. Az itt szereplő nyergek különböző kialakítással, színvonallal és árcédulával (2500-50.000Ft) rendelkeznek. A márkák közül emeljük ki az Acor, Brooks, a DDK, a Monte Grappa, a Selle Royal, a Selle San Marco, a Selle SMP, a Terry, valamint az XLC gyártókat. A nyeregválasztást az itt szereplőleírás mellett az alábbi szakcikk segíti.

Árukereső.hu Árukereső.hu