A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár hidraulika csövek és alkatrészeik

Ebben a kategóriában hidraulikus csöveket és az ehhez szükséges kiegészítők találhatók. A hozzá kapcsolódó szerszámokat a "célszerszámok" menüpont tartamazza.
Rendezés:
Rendezés:

Az alábbi ismertető a hidraulikus féktestet a fékkarral összekötő alkatrészekkel foglalkozik. Ennek komponensei a fékvezeték, a csatlakozásokhoz szükséges roppantógyűrű, kompresszió tüske (más néven béléscső), banjo és hollander, illetve a fékfolyadék. Ezen felül a jelen menüpont tartalmazza a fékvezeték vázon történő elvezetéséhez szükséges vezetőszemeket és – tartókat.

A fékfolyadék, illetve fékolaj nem minden gyártónál azonos típus: a SRAM például a gépjárműiparban elterjedt DOT fékfolyadékot, míg a Shimano, a Magura, a Tektro és számos más fékgyártó ásványi fékolajt alkalmaz. Ez utóbbiak sem minden esetben ugyanolyan összetélűek, tehát legjobb, ha az adott gyártó által ajánlott típussal töltjük fel a fékrendszert. A gyártók továbbá nem ajánlják a kevert típusú/márkájú részegységek használatát, de a gyakorlat azt mutatja, hogy folyadéktípuson belül a legtöbb alkatrész kompatibilis, a hidraulikus fékvezeték szabványos átmérőjű.

A tárcsafék hidraulikus és mechanikus változatban kapható, most lássuk akkor a hidraulikus fékrendszer működés elvét! A fékkarban lévő dugattyú pumpálja az olajat a keréknél lévő féktesthez, ahol kettő, négy, vagy akár hat dugattyú nyomja a fékbetéteket a tárcsának mindkét oldalához. A zárt rendszernek kétségtelen előnye, hogy nem szennyeződik, viszont, ha sérül, szervizelése bonyolult. Itt jön a képbe a jelen menüpontban szereplő számos alkatrész.

A Bikepro kerékpáros webáruházban a hidraulikus tárcsafék egyaránt kapható felszerelésre kész komplett egységként, illetve azok egyes komponensei, a fékkar, munkahenger, fékvezeték, roppantógyűrű, kompresszió tüske, banjo, hollander és a fékolaj megvásárolható. Sérülés esetén – mint például a fékvezetéktörés – az hibás részegység külön cserélhető. Rendszerint ehhez új vezetéket kell leszabni, új roppantógyűrűvel, kompresszió tüskével ellátni. Webshopunkban a fékvezeték leszabászához szükséges eszközök is beszerezhetők. A hidraulikus fékvezetékek métere 1000-1500 Ft, és többféle színből lehet választani. A többféle szerelék külön, illetve komplett, egy fékszett összeszereléséhez megfelelő csomagban kapaható. Fontos, hogy ezek is márka, illetve típusspecifikusak! A szerelékszettek jellemzően 2000-4000 Ft, egyes darabjai már 200 Ft-tól elérhetők, komplett csomagok fékvezetékkel együtt 10000-15000 Ft-ért kaphatók.

A vezetékek a piacvezető alkatrészgyártóktól, illetve specialista márkáktól egyaránt elérhetők, az utóbbira példa az a2z, a Jagwire és az XLC. Fékfolyadékból Shimano ásványi típust kínálunk különböző kiszerelésben, illetve decinként kimérve. Ez utóbbi ára kb. 1000 Ft. A feltöltéshez szükséges eszközök a „szerszámok” menüpont alatt találhatók. Amikor egy fékrendszert egy adott kerékpárra szerelünk, a vezetéket több helyen kell rögzíteni, amihez kínálatunkban számos speciális vezető és rögzítő konzol áll rendelkezésre. Ezek döntően műanyag alkatrészek, de jelenleg kapható Acor gyártmányú anodizát alumínium vezetékrögzítő többféle színben. Sok esetben a vázra gyárilag szerelt vezetők és rögzítők eltörhetnek, leeshetnek, ebben az esetben kínálatunkból pótolhatók.

Árukereső.hu Árukereső.hu