A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Bowdenház Védő

Ebben a kategóriában a bowdenházra húzható védőszivacsok, védőgumik kapnak helyet. Ezek megvédik a vázat a karcolásoktól, emellett a bowdenházak okozta zajt is orvosolják.
Rendezés:
Rendezés:

A bowden és a bowdenház a mai kerékpárokon egyaránt lehet vázon kívül vagy belül vezetett. Amennyiben a vezetés kívül – tehát a fényezés felett történik -, annak felületét meg kell védeni a huzal vagy a ház okozta súrlódástól. A nem kívánt kontaktus rendszerint kormányzás során fordul elő, és a fejcsövet vagy a közvetlenül mögötte lévő csőfelületet érinti.

Az egyik hatékony védőeszköz a bowdenházra felhúzható szilikoncső, így óvva a fejcső és az alsócső felületét. Ez többféle hosszban, kialakításban és színben kapható, így nemcsak véd, hanem akár díszít is! A másik fő vázvédő eszköz a váz vagy a villa külső felülete mentén vezetett bowdenhuzalra húzott gumigyűrű, amely megakadályozza a bowden és a fényezés érintkezését. Ezt utóbbit okozhatja a bowdenhuzal belengése, vagy maga a kerékpáros. A harmadik hasznos eszköz a bowdenházak és hidraulikacsövek összefogására, egyesítésére szolgáló univerzális „spirálkötegelő”, használatával rendezettebben futhatnak, a kábelek egymáshoz sem dörzsölődnek, emellett kisebb az esély arra, hogy a vázhoz vagy a villához érnek.

Mint látható, a bowdenház és vázvédők elengedhetetlen kellékei minden kerékpárnak - legalábbis amit megbecsülnek, óvnak és szeretnek. A vázvédőkre jellemzően új kerékpár építése, vagy a bowdenrendszer bármely elemének cseréje során van szükség. Vásárláskor mindenképpen ellenőrizzünk a megfelelő funkciót és típust!

A Bikepro webshop kínálatában a bowdenrendszer minden eleme megtalálható, mint az itt szereplő bowden- és vázvédők. Az iparban a legismertebb márkákkal dolgozunk, az Alligator, a Jagwire és az XLC egyértelműen a bowdenvezetés és a hidraulikus kábelezés specialistái. Az említett védőeszközök különböző kialakításban, átmérőben és színben állnak rendelkezésre, jellemzően 100-300Ft-os áron, egyes speciális termékek ennél költségesebbek.

Árukereső.hu Árukereső.hu