A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Bowdenes tárcsafék féktest

Ebben a kategóriában a bowdenes tárcsaféktestek találhatók. Általában az adapter vagy a féktárcsa nem tartozék, de ez modellenként eltérhet.
Rendezés:
Rendezés:

A mai modern kerékpárokon két eltérő elven működő fékrendszert találunk: abroncs-, illetve tárcsafékeket. A tárcsafék-rendszer a legmodernebb fékrendszer, ahol az abroncs fékfelületének szerepét a kerékagyra rögzített acéltárcsa veszi át. A tárcsafék hidraulikus közeggel vagy bowdenes húzással működik, a jelen termékkategóriában az utóbbi, azaz a bowdenhúzással működő mechanikus tárcsafékmodelleket gyűjti egybe.

A mechanikus tárcsafékrendszerek döntő többsége V-fék karral kompatibilis, néhány alkalmas országúti fékkarral történő párosításra. Itt a bowden húzása működteti a féktestben lévő csigás munkahengert, ami mozgatja a fékbetétet. A legtöbb típus esetében a féktestben lévő egyik fékpofa nem mozog, a tárcsához képest fix állásban van. A mechanikus tárcsafék-rendszernél rendkívül fontos a jó minőségű bowdenek és merev bowdenházak használata.

Mint a fenti leírásból kiolvasható, a mechanikus tárcsafék a két fékrendszer ötvözete, annak megfelelő előnyeivel és hátrányaival. Bizonyos felhasználás esetében az előnyök dominálnak, másoknál inkább a mechanikus tárcsafék hátrányai, tehát a választást is ennek tükrében érdemes végiggondolni. Például országúti vagy túra használatban ritkán van szükség precízen modulálható bivalyerős fékhatásra, emellett a „koskormányra” tervezett hidraulikus rendszerek bonyolultak és drágák. Továbbá a fitnesz, trekking, cyclocross és gravel is jó szolgálatot bicajokon is jó szolgálatot tehet. Ellenben nehéz terepen, meredek, hosszú lejtmenetben a mechanikus tárcsafék hátrányai hamar jelentkeznek, így ott egy olcsóbb, egyenes kormányra tervezett hidraulikus fékszett jobban beválhat.

A mechanikus tárcsafékből a jelen termékkategóriában csakis a féktest szerepel, a rendszerhez szükséges fékkart a „bowdenes fékkarok”, illetve „országúti fékkarok”, a bowdentrendszert pedig az adott menüpont tartalmazza. A szegmens etalonjának számító Avid és Hayes gyártmányok 13-17.000Ft darabáron kaphatók, akár tárcsával együtt is.

Árukereső.hu Árukereső.hu