A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Országúti Villa

Ebben a termékkategóriában az országúti kerékpárokhoz való patkó vagy tárcsaféket fogadó merev első villák kapnak helyet, 700C kerékmérethez.
 

Rendezés:
Rendezés:

Az országúti villák tradicionálisan merev típusok, egy-két próbálkozást eltekintve az ipar nem is törekszik a teleszkópvillák ezirányú elterjesztésére. Ez igaz az országúttal rokon ciklokrossz és a gravel szakágakra is. Az országúti kerékpár szilárd burkolatra - elsősorban aszfaltra készül, gyors, agilis irányítást tesz lehetővé. A váz- és villa kialakítás és -geometria is e szerint alakul, minimális helyet hagyva a gumikülsőknek, alacsonyabb kormánypozícióval és súlyponttal párosítva. Pár évvel ezelőtt még a patkófék (felnifék) volt az egyeduralkodó, de ma már lassan minden második eladott országúti tárcsafékkel szerelt, különösképpen a magasabb árszegmensben.

Az országúton a karbonkompozit alapanyag-forradalom már régen végbement, így ma már többnyire régebbi gyártású és nagyon olcsó kerékpárokon fordul elő acél vagy alu alapanyag. Esetleg egyes egyedi gyártású prémium modellek kaphatók igényes acélvillával. Ennek megfelelően a jelen termékkategóriában összegyűjtött országúti villák karbon alapanyagúak, pillekönnyűek, emellett bármilyen országúti géppel nem feltétlenül kompatibilisek.

A tradicionális országúti kerékméret 700C (622), ennek rögzítése az első villában történhet nyitott sarus módon (korábban ez volt az egyeduralkodó rendszer), vagy korszerű átütőtengellyel (Thru Axle). Országúti, CX, gravel, fitnesz és kerékpároknál nem az MTB ThruAxle 15x100 rendszer terjedt el, hanem a keskenyebb 12x100 tengelyszabvány. A villanyak pedig régebbi országúti kerékpárokon akár 1” menetes is lehet, újabbakon 1 1/8 Ahead vagy a még inkább a modern tapered (kúpos) felül 1 1/8, alul 1 ¼”, 1 3/8 vagy 1,5” szisztéma. Néhány gyártó, mint a Cannondale, a Giant és a Canyon kínál ettől eltérő rendszert, felül is nagyobb átmérővel. A nyakparamétereknek meg kell felelni a váz fejcső-kialakítással, ezen a téren nincs „átjárhatóság”.

Felnifékrendszernél a rögzítés egészen a mai napig a standard kerék feletti furat volt, a legújabb kerékpárokon viszont terjedőben van a DirectMount felfogatás, amely stabilabb, erősebb és több férőhelyet hagy a gumiknak. A tárcsafék-felfogatás rendszerint vagy PM (Post Mount) vagy az utóbbi időkben FM (Flat Mount) rendszerű. Ezek közt adapterezéssel van némi átjárhatóság.

A Bikepro webshop több országúti kerékpárt, valamint külön vázat és villát kínál. A villák esetében emeljük ki a hazai Csepel és a nemzetközi XLC márkát. Egy országúti karbonvilla ára jellemzően 30.000Ft-nál kezdődik. 

Árukereső.hu Árukereső.hu