A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Országúti fék-váltókar (elektromos váltó)

Integrált fékváltókar egység elektronkius Di2 váltórendszerhez, országúti kerékpárokhoz.

Rendezés:
Rendezés:

Ma már gyakori látvány az elektronikus váltás, az új prémiumkategóriás kerékpárok jelentős részét Shimano Di2 vagy SRAM eTap elektronikus váltószettel szerelik. A Shimano már bő egy évtizede kínál fejlett „villanyváltót”, a Campagnolo is már a 4. generációnál tart, a SRAM később lépett a porondra, ellenben vezeték nélküli (eTAP) megoldást kínál. A Di2 egyértelműen a legkiforrottabb, legmegbízhatóbb ma a piacon, a Bikepro webshop is többnyire ezt a típust kínálja.

A jelen termékkategória az elektronikus váltástórendszert kínáló országúti fékváltókarokat gyűjti egybe, ezek az „aszfaltszaggatók” mellett a népszerű gravel, cyclocross és egyéb „koskormányos” kerékpárokra szerelhető fel. Jegyezzük meg, hogy számos országúti fékváltókar - ahogy az MTB felhasználásban már megszokhattuk – hidraulikus tárcsaféket működtet, kínálatunkban ilyen is kapható.

A Di2 és az eTAP váltórendszer egy teljesen új szisztéma, így elektronikusra történő fejlesztéskor a fékváltókarokon kívül a váltókat is le kell cseréni, a váznak pedig kompatibilisnek kell lenni az akkumulátor elhelyezésével, valamint az elektronikus kábelvezetéssel. A többi alkatrész maradhat, feltéve, ha kompatibilis az adott hátsó fokozatszámmal.

Ismerjük meg akkor a Di2 rendszer működését! A Di2 fékváltókarba csatlakoztatott vezetékek a kormány alatt elhelyezkedő kijelző egységbe fut, amelyen LED-ek és kapcsoló található. A felső az elem töltöttségi állapotát jelzi, míg az alsó a beállításnál ad segítséget. Innen egy vezeték távozik a középcsapágyház felé: ez lehet külső vagy vázon belüli vezeték, de manapság az utóbbi megoldás többé-kevésbé egyeduralkodó. A középcsapágyház alján egy elosztó egység található. Ide fut be az akkumulátortól érkező tápkábel, a fékváltókaroktól érkező adatkábel és a váltók csatlakozó vezetékei. Az első és hátsó váltót léptető elektromotorok működtetik. Az áramforrás a nyeregcső belsejébe vagy a vázcsőbe szerelt speciális akkumulátor egység. A kormány alatt található kijelző segítségével ellenőrizhetjük az akkumulátor töltöttségi szintjét.

Az akku egy töltéssel minimum 1000km-t képes megtenni. Az akku feltöltése 1,5 órát vesz igénybe. Lényegében ennyi az egész, nem kell félni tőle, több tízezer kerékpáros használja a Di2 rendszert nap mint nap, esőben, hóban sárban. (Gondoljunk a ciklokrossz versenyzőkre!) Az alkatrészcsalád tekintetében a Di2 országúti kínálat jelenleg Dura Ace és Ultegra szintre korlátozódik.

A SRAM eTAP esetében a vezetékekkel nem kell számolni. A legújabb SRAM eTap® AXS vezeték nélküli váltórendszer 12-fokozatos, mind az első, mind a hátsó váltón van egy kis jeladó, ami egy saját rendszeren keresztül (AIREA 128 bites rejtjelezéssel) kommunikál a fékváltókarokkal, az eredmény pedig egy halk szisszenés és villámgyors váltás! Az egyik oldali fékváltókaron a nehezebb, míg a másik oldalival könnyebb fokozatba rakhatjuk a hátsó sort. Ha azt szeretnénk, hogy az első váltó dolgozzon, és a kistányérról átkerüljön a lánc a nagyra (vagy fordítva), akkor mindkét kart egyszerre kell befelé nyomnunk.

Az elektronikus vezérlésnek a fő előnye a könnyed működtetés, a preferencia alapján történő programozhatóság, amelyre egyik példa a Synchornized Shift félautomata váltásmód. Ezzel többek közt elkerülhető a lánc keresztbe váltása. Fontos tudni, hogy a piacon kapható összes rendszer kizárólag önmagával kompatibilis, azon belül modellverziónak (sorozatnak) is egyezni kell, mert a különböző alkatrészgenerációk eltérő kommunikációs protokollt alkalmaznak.

A Bikepro webshopban többféle elektromos váltórendszer is kapható, ezen belül országúti fékváltókarok is. A főbb gyártók a Shimano és a SRAM. Az elektromos váltórendszer hozzávetőleg másfélszer drágább az azonos technikai színvonalat képviselő mechanikus váltószettnél, a Di2 fékváltókar-szett ára például 120.000 Ft körül van.

Árukereső.hu Árukereső.hu