A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

26 colos kerékpár belső gumi, tömlő, 559x... méretben.

Ebben a termékkategóriában a 26 colos belső gumik (559x28-62) kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

A 26” sokáig egyeduralkodó kerék- és gumiméret volt az MTB kerékpárokon, de ma már kétségtelenül népszerűbb a nagyobb 27,5” és 29” változat. Ennek ellenére DH, freeride és fatbike felhasználásra a mai napig piacvezető. A 26 colos gumi temérdek régebbi MTB kerékpáron megtalálható, továbbá előfordul új dirt jump, triál, összecsukható, rekumbens (fekvő) és cargo (teherszállító) kerékpárokon is. Trekking-, városi és túrakerékpárokon elsősorban a kis vázmérettel rendelkező, jellemzően hölgyek számára kínált modelleken találjuk. Országúti és időfutamkerékpárokon hasonlóképp a kisebb vázméretek esetében alkalmazzák.

A legtöbb 26”-osnak nevezett kerék és gumi manapság az MTB sportban elterjedt típus, ámbár léteznek egyéb 26”-os változatok kissé megnövelt peremátmérővel. Szerencsére az átmérő különbségek ezek között nem túl nagy, így a szabványos ETRTO szerinti 559-es belső mindegyikbe jó lesz – feltéve, ha a szélesség stimmel. Amennyiben rendelkezésre áll, a nagyobb átmérőjű gumiba természetesen az ETRTO 580/590-es típus a jobb választás. A szélesség tekintetében pedig egy bizony határértéken belüli egyezés szükséges, amt a gyártók a belső gumin minden esetben feltüntetnek.

Legjobb, ha a belső kiválasztásakor a gumin szereplő ETRTO számot vesszük figyelembe. Az ETRTO két paramétert jelöl: az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője. Például a gumi oldalfalon szereplő 26x1.75 mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti méret (47-559), ez utóbbi a fenti két paraméterre utal milliméterben számolva. A fenti példában az 559mm a peremátmérő, 47mm pedig a szélesség. A kínálatban szerepel 26 x 1,75-2,125 (47-57x559) MTB belső gumi, ami erre tökéletes lesz. A 26 x 1,2-1,75 (32/47-559/590) típus pedig univerzálisan használható az összes keskenyebb 26”-os, jellemzően 32-47mm széles külső gumikba.  Kapható emellett 26x4,0 (559x102) fatbike belső gumi, amely kizárólag 3,5-4,0” szélességű fatbike kerékpár külső gumijába szerelhető be.

Általánosságban elmondható, a belső gumiból készül, régebben természetes gumiból (latex), ma döntően műgumiból (butyl), de kerékpárokhoz a mai napig kapható latex belső. Emellett a polietilénalapú belsők gyártása is beindult, több gyártó kínálatában elérhető. Majd minden gumigyártó kínál a gumiköpenyek mellé saját márkájú belsőt, a legismertebb márkák a Continental, a Schwalbe, a Maxxis, a CST és a Vittoria. Az alacsonyabb tömegű belső drágább, emellett kevésbé defektálló, de a megtakarított súly a kerék esetében jobban érezhető, mint a kerékpár bármely részén. A belsők idővel elöregednek, porózussá válnak, az „öreg” belsők megbízhatósága kérdéses.

Fontos még, hogy a modern kerékpárokon két eltérő szeleptípust alkalmaznak: az egyik a szingó (presta) szelep, amely általában országúti kerékpárokon, illetve felsőbb kategóriás mountain bike-okon található. A másik gépjárműveken is alkalmazott autószelep, amelyet a benzinkútnál található pumpával is nyomás alá helyezhetsz. Ez nagyobb felnifuratot igényel, és jellemzően általános használatra szánt kerékpárokon, mountain bike-okon fordul elő. Szingószepből hosszabb és rövidebb szárú típus kapható, ezzel alkalmazkodva a magasabb vagy alacsonyabb felniprofilhoz. A hosszabb szelepszár minden felnihez illik, legfeljebb az alacsonyabbakon túlságosan kiáll. A pumpák döntő többsége mindkét szeleprendszerhez alkalmazható.

A Bikepro kerékpáros webshop honlapján az ETRTO számok és a belső gumi egyéb fontos paraméterei minden termékleírásban szerepelnek.

Árukereső.hu Árukereső.hu