A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

1 Sebességes Lánc

Ebben a kategóriában az egysebességes láncok kapnak helyet, például BMX, Single Speed, fixi, pálya, stb. felhasználásra.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpárlánc meglepően sok alkatrészből áll. Egy szempár négy oldallapot, két görgőt és két csapot tartalmaz, a lánc teljes hossza így közel 500 elemből áll. Tegyük hozzá, hogy hajtás során a kerékpáros lába meglepően nagy nyomatékot képes kifejteni, így a lánc fokozottan terhelt alkatrész. Alacsony, útközeli elhelyezkedése folytán ki van téve a szennyeződésnek is. Ennek megfelelően a láncot érdemes rendszeresen karbantartani, tisztítani, körülményektől függően néhány ezer kilométerenként cserélni.

A láncok fokozatszáma (köznapi néven „sebessége”) 1-essel kezdődik. Ez az egysebességes (single speed vagy fixi) hajtás esetén mind elől, mind hátul egyetlen lánckerék található. Rendszerint a szükséges lánctípus a standard 3/32 méret, amely a váltós kerékpárokon is megtalálható. Amennyiben széles a fixi vagy egysebességes kerékpáron BMX/pálya lánckerék van, mindenképpen 1/8”-rendszerű „single speed” lánc szükséges! A leírásokban a méret mellett a „Narrow” (keskeny) és a „Wide” (széles) jelzők is szerepelnek. Létezik továbbá az nedves időjárásnak és sós környeztetnek jobban ellenálló rozsdásodásgátló felületkezeléssel ellátott típus kifejezetten egysebességes kerékpárokhoz.

A „single speed” vagy „fixi” láncok összekapcsolása is egyszerű kapoccsal történik, hisz’ nem kell a szélességet tartani, a külső oldallap pedig nem érintkezik a lánckerékkel. A váltós láncok opcionálisan a fokozatszámnak megfelelő típusú patentszemmel is összekapcsolhatók, máskülönben láncbontóval.

A Bikepro kerékpáros webáruházban többféle fixi és single speed kerékpárra tervezett lánctípus kapható. A variáció a belső szélességben (Narrow 3/32 vagy Wide 1 1/8), a kialakításban (BMX, persely nélküli, illetve szemenként bontható kialakítás), valamint a felületkezelésben és a színben van. Ez utóbbi lehet arany, ezüst, barna, vagy egyéb dizájnos megjelenés. A fokozat nélküli hajtáshoz való láncok ára webáruházunkban 2000 és 13.000 Ft között alakul, felhasználás, felépítés, felületkezelés és minőség függvényében. A termékek a legnevesebb láncgyártóktól érkeznek, mint például a Shimano, a SRAM, a német Connex, a KMC, a TAYA és a Sunrace. A láncokkal kapcsolatban nemrég szakcikk is megjelent, emellett a váltórendszerek kompatibilitása is szorosan kapcsolódik a témához.

Árukereső.hu Árukereső.hu