A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

12 colos külső gumi, 203-as peremátmérőjű, 37-62 mm-es szélességű köpenyeket találsz itt.

Ebben a termékkategóriában a következők külső gumik kapnak helyet: 12 colos külső gumi, 203-as peremátmérő, 37-62 mm-es szélesség.
Rendezés:
Rendezés:

A méretválasztásnál a kerékpáron lévő (elhasználódott/nem megfelelő) gumin szereplő ETRTO számot kell legyezni. Ez két paramétert jelöl: az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője. Például a gumi oldalfalon szereplő 12 1/2 x 2 1/4 mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti méret (65-203), ez utóbbi a fenti két paraméterre utal milliméterben számolva. Tehát a 12”-os szabvány külső gumi ETRTO száma 203, mint ahogy a kategóriamegjelölésben is szerepel. Ettől eltérő - nem szabványos - 12”-os külső gumik is léteznek. Az ETRTO 203-as gumi csakis 203-as felnire szerelhető fel. Az alkalmazható gumiköpeny-szélesség már nem ilyen egzakt egyezés: ezt elsődlegesen az abroncs peremek közt mért belső szélessége határozza meg. Az ajánlott érték 50-80% közötti, így 50mm gumiszélesség 25-40mm felniszélességet igényel.

Általánosságban elmondható, hogy a gumiabroncs gumiból, általában textil erősítővázból és acélból vagy Kevlar/Aramid sodronyból áll. Lehet benne belső gumi (más néven tömlő), de fokozatosan terjed a tömlő nélküli tubeless rendszer, amelynél a tömítést a gumiabroncs és a tömítő folyadék végzi. A gumiköpeny mintázata MTB kerékpárok esetében nagymértékben meghatározza a menettulajdonságot, a tapadást, a fékezhetőséget és a kanyarvételt. Szilárd burkolatra szánt gumiköpenyek esetében a mintázat nem annyira fontos, a tapadást nem növeli, még nedves időjárásban sem.

A Bikepro kerékpáros webshop honlapján az ETRTO számok és a gumi egyéb fontos paraméterei minden termékleírásban szerepelnek.

Árukereső.hu Árukereső.hu