A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Nyeregtáska

Ebben a kategóriában a kerékpározáshoz használatos, nyeregre, illetve a nyeregszárra szerelhető táskatípus kap helyet. A nyeregtáska túrázáshoz, mindennapi közlekedéshez vagy akár kerékpáros edzéshez is beválhat.
Rendezés:
Rendezés:

Túrázók, kerékpáros közlekedők kedvence darabjai közé tartozik a többféle méretű és funkciójú kerékpáros nyeregtáska. Ez az egyik legnépszerűbb kategória a táskák közt: mert ha hátizsák vagy teletömött zsebek nélkül szeretnénk bringázni, akkor a nyeregtáskák jelentik a legjobb megoldást! Menet közben egyáltalán nem zavarnak, észrevétlenül lapulnak a nyereg alatt, a kerékpár nem néz ki bután a pakkal megtoldva, mindazonáltal egy közepes méretű nyeregtáskában minden elfér, ami egy többórás tekeréshez kellhet. Nyeregtáskából többféle méret kapható.

Itt valamelyest összeér a határvonal a manapság igen divatos bikepacking (másnéven “gravel” és az “adventure”) táskákkal. Ez utóbbi rendszerint többnapos kerékpáros kalandtúrát takar vázra szerelt csomagtartó nélkül, kizárólag a bringára közvetlenül és gyorsan applikálható táska megoldásokkal. A bikepacking nyeregtáska a szokásos fél liter kapacitás helyett akár 12 literes is lehet, így abba egy egész napos túrához is mindent bepakolhatunk.

A másik véglet az apró, a kerékpáron alig észrevehető nyeregtáska, amelybe rendszerint egy pótbelső, két gumileszedő, egy marokszerszám és némi ez-az kerül. Ezek fő funkciója, hogy ne a mez hátsó zsebében kelljen mindent tárolni. A kicsit nagyobb - közepes kapacitású - típusokba még egy esődzseki és energiaszelet pakolható. Még kissé nagyobbak a kemény oldalfallal rendelkező „dobozostáskák, melyből létezik nyereg alá rögzíthető típus is.

Itt érdemes néhány szót ejteni a rögzítésről. A legkisebb nyeregtáskák pánttal rögzíthetők, elsősorban a nyeregpálcához, de a kissé nagyobbak már a nyeregcsőnél is „megkapaszkodnak”. Mindegyik méretből kapható konzolos rögzítés, amely lehet speciálisan az adott nyeregtípushoz készült, vagy adapteres változat. (A dobozos táskák egytől egyig konzolos rögzítést kapnak.) Ott, ahol a táskát napi szinten többször le kell venni, a gyors rögzítés aranyat ér. Mindazonáltal edzőbringára, versenyre a tépőzáras rögzítés az ideális megoldás.

A gravel és az adventure nyeregtáskák is majd’ mindig szíjakkal rögzülnek, méretük szükség szerint ezek segítségével bővíthető vagy éppen szűkíthető. Egy 6- 12 literes bikepacking modell elengedhetetlen tartozéka minden kerékpáros kalandnak, a jól megtervezett modellek stabilan rögzítetők, a „lábmunkát” nem akadályozzák, nem mozognak. Mivel mérete a „rakomány” mennyisége és formája szerint változtatható, a benne lévő dolgok sem zörögnek. Nem véletlenül oly népszerűek manapság!

A legtöbb nyeregtáska – mérettől függetlenül - pakolás megkönnyítésére széles, cipzáras nyílással rendelkezik, a nagyobb űrtaltalmúak rekeszeket és rejtett zsebet kínálnak. Népszerű még a kívül elhelyezett hálós zseb, amibe szemét vagy papírzsepi kerülhet. A nagy kapacitású nyeregtáskák akár kulacs tárolására is alkalmasak lehetnek. A nyeregtáska esetében is előnyös, ha van rajta fényvisszaverő elem vagy nyomat, illetve a hátsó villogó számára kialakított fül sem hátrány. A vízállóság itt sem közömbös szempont, mivel a kerék pont a táskára veri az összes vizet, viszont általában olyan cuccokat tárolunk bennük, amelynél nem annyira számít a nedvesség. Szerintünk a nyeregtáskák esetében nem érdemes ezreket áldozni a vízállóságra.

A Bikepro webáruház több, mint 50 különböző nyeregtáska modellt kínál: kicsitől a nagyig, szíjas, konzolos, kulacstartós, vagy amit a kerékpáros kíván! A gyártók közt szerepel a nemzetközi piacon jól ismert Brooks, Blackburn, NewLooxs, PRO, Schwalbe, Selle Royal, SKS, Velotech és XLC, emellett a kerékpáros kiegészítőkre szakosodott Acor, Bike More, Bikefun, Longus, M-Wave, Spyral, Trinity és Velotech márka ugyancsak kínál top ár/érték arányt felmutató modelleket. Az ár tekintetében egy megfelelő színvonalú, egyszerű nyeregtáskát már 1000 Ft-ért is lehet kapni, ellenben egy profi Brooks retro bőrtáskáért 22000 Ft-ot kell áldozni. Ennyiből kijön egy adventure nyeregtáska és váztáska szett 20 liter teljes kapacitással!

A kerékpáros táskákkal kapcsolatban átfogó Bikepro szakcikk is született, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu