A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

BMX villa

Ebben a termékkategóriában a BMX kerékpárok 20"-os kerékméretéhez való merev első villák kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

A BMX a 80-as években jött divatba, és a mai napig népszerű kerékpártípus. Jellemzője az 20 colos kerékméret, ezen felül az erős acélváz alacsony átlépéssel az ugratások és trükkök megkönnyítéséhez. A BMX rendszerint komplett kerékpárként kapható, de versenyzéshez, egyedi bicajok összeállításához váz-és villaként is elérhető.

A BMX a legerősebb, legtartósabb, legjobb ár/érték arányt biztosító kerékpártípus, a tervezés elsődleges szempontja emellett a jó kezelhetőség. A kerékpár ára viszonylag alacsony, alkatrész-utánpótlása ugyancsak olcsón megoldható. A jelen termékkategóriában szereplő BMX villák majdnem kizárólag 20”-os kerékmérethez készülnek.

Mind a BMX váz, mind az abba szerelt villa rendszerint ötvözött acél alapanyagból készül, a legolcsóbb típusokat leszámítva a 4130 Cro-Mo ötvözet a leggyakoribb. A prémium kategóriában pedig a rozsdamentes acél vagy akár hőkezelt alumíniumötvözet is előfordul. Az alumínium villa rendszerint 6061-es vagy 7005-ös ötvözetből hegesztéssel készül. Emellett masszív felépítést és megerősítéseket kap, ballonos, akár 50mm széles gumikat is fogad.

Ami a kerékméreten kívül megkülönbözteti a BMX villát a többi szakágra és felhasználásra tervezett típustól, az a tengelyszabvány. Ez 3/8” (14mm), amit más kerékpáron nem találunk, így a villák csakis BMX-re tervezett első kerékagyat fogadnak. A saru rendszerint előre nyitott, a biztonság érdekében 4-7mm vastag Cro-Mo acélból készül. A villageometria az adott BMX stílus szerint eltérő lehet, az előfutás (trail) értéke 20-30mm között van. A villanyak rendszerint alu-felül 1 1/8” átmérőjű Ahead rendszerű, olcsó és régi BMX-ek esetében a „colos” alapméret és a menetes kormánycsapágy is előfordul. Végezetül a fékfelfogatás opcionális, amennyiben rendelkezésre áll, a villa általában U-féket fogad.

Jegyezzük meg, hogy a BMX villa a 20”-nál kisebb és nagyobb kerékhez készülhet, ilyen a gyermekeknek való 18” vagy a „BMX cross” 22”-os méret. Amennyiben a villa 26”-os kerékmérethez való, akkor már MTB Dirt Jump villáról beszélünk. A Bikepro webshopban a minőségi BMX acélvillák időszakosan érhetők el, ellenben BMX alkatrészkínálatunk bőségesnek mondható. 

Árukereső.hu Árukereső.hu