A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Küllő Fűzés

A jelen termékkategóriában a kerékfűzéshez szükséges különböző szerszámok és egyéb kellékek szerepelnek.
Rendezés:
Rendezés:

A küllőt a küllőanya rögzíti és feszíti meg, amelynek behajtásához speciális küllőkulcs szükséges. A küllő megfeszítésére a kerékék építésekor, illetve a kerék centrírozásakor van szükség. Ez utóbbi egy esetleges esés, ütközés vagy kátyúba hajtás miatt keletkezik, amikor az abroncs kissé meghajlik, azaz „nyolcast kap”. Így és már nem képes elfordulni a fékpofák vagy a váz érintése nélkül. Ebben az esetben a kereket küllőkulccsal kell centrírozni. Küllőtörés esetén pedig a törött küllőt célszerű kicserélni. Mindkettőhöz küllőkulcs szükséges.

A küllőkulcs többféle méretben kapható, így alkalmazkodva a küllőanya-mérethez és – kialakításhoz. A küllőanya (más néven „nipli”) rendszerint az abroncsba csatlakozik, lapított szárát küllőanya-kulccsal lehet elforgatni. Az alumínium anyák gyakran speciális fogazást kapnak. A küllőanya szerszám ennek megfelelően többféle méretben és kialakításban kapható.

Mivel a küllőanya rendszerint lágy réz vagy alumínium anyagból készül, a szerszám kiválasztására, pontos illeszkedésére, fokozottan figyelni kell. Legjobb a küllőanyát centrírozás előtt célszerű lemérni. A kurrens méretek a következők: DT Swiss, Sapim, Wheelsmith anyákhoz 3.2mm; Union és régebbi kerékpárokon lévő anyákhoz 3.25-3.30mm; olcsó bicajokon 3.3-3.4mm; alu nipli régebbi 4mm, újabb kerékszettek esetén 3.70 -3.75mm vagy 4.2mm-4.3mm. A speciális felfogatás a DT Swiss® Tricon 3.3mm hatfogas, Mavic® 5.5mm hatfogas, a Mavic® R-sys 6.4mm hétfogas, illetve a Mavic FORE 9mm hatlapfejű. Ami a legfontosabb, a niplit centrírozás előtt célszerű lemérni, és a legmegfelelőbb, a legjobban illeszkedő kulcsot használni.

A BikePro webshopban a speciális küllőkulcsok 1000-3500 Ft-os áron kaphatók, a felsorolt méretek többnyire elérhetők. Egyes típusok többféle küllőanya-méretet kiszolgálnak, a márkák közt megtaláljuk a jól ismert IceTools, az Acor és az XLC cégeket. A webshop honlapján a küllőkkel és anyákkal kapcsolatos minden fenti paraméter megtalálható.
 

Árukereső.hu Árukereső.hu