A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár computer, km óra, pulzusmérő, és ezek tartozékait találod itt.

Rendezés:

A modern kerékpár komputer lehetővé teszi a kerékpáron elért sebesség, teljesítmény és útvonal követését, rögzítését, megosztását és kiértékelhetőségét. A technika hétmérföldes fejlődésével egyre több eszköz áll rendelkezésre, havi szinten jellenek meg újabb és újabb komputer modellek, ezen belül innovatív funkciók és lehetőségek.

A mai bicajos komputerek a felsoroltak mellett egyéb funkciókat is biztosíthatnak, ilyen a pedálfordulat és a pulzus követése, továbbá segíthetnek a navigáció terén is – mind közutakon, mind terepen. Ha a kerékpározáshoz tervezett készülékek teljes piaci kínálatát próbáljuk lajstromba venni, találunk mind hagyományos, mind GPS-alapú mérést kínáló típusokat, ezen felül akár teljes eszköz- és telefonintegrációt biztosító rendszereket.

A Bikepro kerékpáros wenáruház "bike computer" kínálata nyolc kategóriát tartalmaz: Vezeték nélküli computer; Vezetékes computer; Pulzusmérős computer; GPS computer; Karóra (GPS-es és pulzusmérős); Konzol és interface; Küllőmágnes; Szenzor computerhez. A kerékpáros komputerek fejlődése megállíthatatlan, ezért a kerékpáros számára megfelelő modell kiválasztása sem egyszerű. Elsődlegesen tudni kell, hogy milyen adatokra van szükség, mik a személyes preferenciák és kerékpározási szokások. A mai csúcskategóriás modellek rengeteg olyan funkciót kínálnak, amiről 10 évvel ezelőtt álmodni sem mertünk.

A GPS helyzetmeghatározó komputerek is szinte mindenki számára elérhetővé váltak. A jelen leírás ebben szeretne segítséget nyújtani, nagy vonalakban ismertetve, hogy az adott felhasználásra milyen komputert érdemes választani. Kezdjük a sort a kínálat csúcsát képező profi edzésfunkciókat biztosító GPS komputerekkel! Ezek navigálásra alkalmasak, útvonalakat rögzítenek vagy előre megtervezett útvonalon képesek a kerékpárost végig vezetni. A középkategóriától felfelé a legtöbb ilyen modell tartalmaz térképet kijelzője ennek megfelelően nagyfelbontású és méretes.

Ezek a komputerek általában fejlett edzésfunkciókat is tartalmaznak, tudnak kommunikálni pulzusmérővel, pedálfordulat szenzorral, watt-mérővel. Így egyrészt jó választás lehet versenyzőknek, akik a mai tudományt felhasználva edznek, de a térképes funkciók miatt olyanoknak is ajánlottak, akik sokat kerékpároznak ismeretlen helyeken (pl. túráznak).

Második szintet az alapfunkciókat kínáló GPS komputerek képviselik. Ezek rögzítik az útvonalat kerékpározás közben, amit később különböző platformokon (pl. Strava) vissza lehet nézni - akár a mobiltelefon kijelzőjén vagy valamelyik közösségi oldalon. Emellett képesek a sebességet is mérni mindenféle szenzor nélkül, tehát elég a komputert a kormányra felrakni, majd megnyomni a start gombot. A modellek többsége Bluetooth vagy ANT+ kapcsolaton keresztül képes szenzorokkal kommunikálni, így pulzusmérővel vagy pedálfordulat szenzorral. Ezáltal kerékpáros edzésre is tudjuk őket használni. Az ilyen típusú komputer jó választás azoknak, akik nem akarnak profi módra edzeni és nem igényelnek navigációs funkciókat, viszont szívesen visszanézik otthon a térképen a bringázásukat, edzéseiket.

Az okostelefon-integrációt kínáló komputerek képezik a harmadik utat. Ezek telefonkapcsolat segítségével rögzítik a GPS adatokat, és az adatok feltöltése az internetre ugyancsak a telefonon keresztül történik. Az ilyen komputer is kínál fejlett edzésfunkciókat, párosítható watt-mérővel vagy más szenzorokkal. A célközönség megegyezik az előző típussal.

Végezetül a vezeték nélküli vagy vezetékes „kilométeróra” régebbi technológiát kínál, sokan ósdinak tartják ezt a „műfajt”, mindazonáltal sok kerékpáros tényleg nem igényli a legújabb „kütyük” által kínált elképesztő adatmennyiséget. Ők rendszerint nem is akarják a bicajozás élményét adatok formájában megosztani másokkal, inkább társaságban és szóban. Igenis van igény ezekre a komputerekre, és az „adatszűrés” mellett egyéb előnyökkel kecsegtetnek: például nem kell hetente tölteni a készüléket, elég évente az elemet kicserélni, így mindig rendelkezésre állnak. Továbbá kezelésük is sokkal egyszerűbb, pillanatok alatt megtanulható. A fejlettebb modellek a pedálfordulat és/vagy pulzusmérést lehetőségét is biztosítják. A vezeték nélküli komputer változatokon nincs semmilyen drót, ami rontaná az összképet. A vezetékes változat mellett pedig a fő érv, hogy még a jelátvitel sem szakadhat meg, tehát még megbízhatóbb.

Webáruházunk a kerékpáros komputerek széles kínálatát biztosítja a felsorolt típusokkal és technológiákkal. A gyártók közül említsük meg az Acor, a Blackburn, a Bryton, a Cannondale, a Cateye, a Ciclosport, az iGPSPORT, a Lezyne, az M-Wave, a Sigma, a Union, a VDO, a Velotech és az XLC márkákat. A készülékek mellett a kiegészítők széles választékával állunk a vásárlók rendelkezésére.