A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Dinamós lámpa szett

Ebben a termékkategóriában a dinamóval üzemeltethető első és hátsó lámpák szerepelnek, szettként is megvásárolhatók, megbízható, gazdaságos kerékpárvilágítást tesznek lehetővé.
Rendezés:
Rendezés:

A nagy teljesítményű akkumulátor- és LED-technológia korában ideje múltnak tűnhet a dinamóval működtetett kerékpár-világítás, mindazonáltal használata számos előnnyel jár. Nem kell töltögetni, nem képződik az akkuk elhasználódásakor veszélyes hulladék, és dinamóra kötve „végtelen” az üzemidő. A dinamóval üzemeltetett kerékpárvilágítás-rendszer jellemzően az első kerékagyba integrált agydinamóból nyeri a szükséges energiát. Ez a konstrukció kisebb mechanikai ellenállást, kiegyensúlyozottabb feszültséget és nagyobb teljesítményt biztosít, mint a korábban népszerű külsőgumi által hajtott bicajos dinamó.

Az agydinamós energiaellátással üzemeltetett kerékpárvilágítás elsősorban az ingázóknak és a közlekedést kerékpáron megoldóknak biztosít előnyöket, de a kerékpáron túrázók számára is kecsegtető lehet. A minőségi trekking és városi kerékpárok egy része ma már gyárilag agydinamóval rendelkezik, persze egy ilyen rendszer a kerékpárra utólag is felszerelhető. A rendszer „lelke” az agydinamó hagyományos abroncsba kerül befűzésre. Az agydinamó teljesítménye lehet 2,4W vagy 3,0W: ez utóbbi a legtöbb világításrendszerhez elég „szuflával” rendelkezik. Szerencsére a feszültség szabványt szerint 6V, tehát ilyen szempontból minden erre a felhasználásra tervezett lámpatest keresztkompatibilis.

A jelen termékkategóriában az első és hátsó lámpatestek kapnak helyet. Ezek számos olyan szolgáltatást kínálnak, ami a hagyományos világítások esetében nem elérhető. A modern dinamós első lámpák 50-80 lux fényerőt biztosítanak, de egy csúcsmodell akár 100 lux-ot is tud, ami a régi halogén izzós autók lámpáinál is nagyobbat világít. Ezen felül fontos, hogy mind az első, mind a hátsó lámpa oldalirányba is szórjon fényt, illetve megállás esetén – amikor a dinamó nem termel áramot – 4 percig tovább világítson. Extra szolgáltatás lehet a fényviszonyok érzékelése történő automatikus be- és kikapcsolás, a nappali figyelmeztető fény, vagy a lámpán keresztül történő telefon vagy GPS-töltés! A minimális láthatóság pedig akár 6 km/óra tempó mellett is garantált, ami lényegében szapora gyalogtempó!

A hátsó lámpa esetében lényeges a nagy felületű fénysáv, amit fejlett lencserendszer tesz lehetővé. Számos felsőkategóriás modell esetében integrált processzor értékeli ki az agydinamó adatait, és a hirtelen csökkenő teljesítményre felerősödő lámpafénnyel reagál. Így lényegében a féklámpa szerepét is betölti. Láthatjuk, hogy a mindennapi kerékpározáshoz, közlekedéshez a dinamós világítás mind a mai napig életképes alternatíva az akkumulátoros világításrendszerekkel szemben.

A Bikepro webshop dinamós első és hátsó lámpatestek széles kínálatát biztosítja a legnevesebb gyártóktól. Ezek közül a Shimano, az angol Sturmey Archer, a német Büchel és a holland AXA egyenesen a dinamóvilágítás specialistái, továbbá említsük meg az Anlun, a Büchel, a Jing Yi, a Neuzer, a Trelock, a Velotech és az XLC márkákat, amelyek hasonlóan magas színvonalú lámpatesteket és hasznos kiegészítőket kínálnak. Az árak tekintetében egy modern, technikailag fejlett első-hátsó lámpaszett már 5000 Ft körül megvásárolható, de egy profi, nagy fényerőt biztosító és intelligens funkciókat kínáló szett költsége már 48000 forint is lehet.

A kerékpárvilágításról szakcikk is megjelent, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu