A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpáros karmelegítő

Ebben a kategóriában a karmelegítők találhatók, amelyek ideálisak hűvösebb tavaszi és őszi reggeleken.
Rendezés:
Rendezés:

A tél nem kedvez a kerékpárosoknak, a végtagok pedig különösen érzékenyek az alacsony hőmérsékletre és a menetszélre. Ilyenkor aranyat ér egy szett láb- és karmelegő, az átmeneti időjárásban pedig a térdmelegítő. A láb szerencsésebb helyzetben van, hisz’ folyamatos mozgásban van, ami fokozza a vérkeringést és a hőtermelést. Ellenben a kerékpár irányításáért felelős kar és kézfej csak hasítja a szelet. Ha az ízületek kihűlnek, a reakcióidő megnövekszik, a mozgáskoordináció pontossága pedig lényegesen romlik. Az egyetlen megoldás a karra húzott további réteg, illetve a téli kesztyű, amelyek webáruházunk „Kerékpáros életvitel – Ruha – Kesztyű” menüpont alatt található.

A láb- és karmelegőkhöz alkalmazott alapanyagok jelentős fejlődésen mentek, a technikai szövetek minden téren jobban teljesítenek a gyapjúnál vagy szintetikus szövetnél. Biztosítják az ideális hőháztartást, lehetővé teszi az izzadság elpárologtatását, és több-kevesebb védelmet nyújtanak a csapadékkal és a széllel szemben. A kar-, láb- és térdmelegítő használatában a legjobb, hogy „moduláris”, azaz réteges öltözködést tesz lehetővé, ami a bicajozás során levehető, felölthető.

A megfelelő hőszigetelést a mikroszálas bélést alkalmazó technikai szövetek teszik lehetővé. Mivel kiegészítő ruházati szerepet töltenek be, esetükben ritka a szél- vagy csapadék elleni védelem. A korszerű alapanyagok mellett a gyártástechnológia is sokat fejlődött. A végtagmelegítő záródása fokozott figyelmet igényel, főleg a felső végen, a lecsúszás megelőzése érdekében, ezt a gyártók rendszerint szilikoncsík vagy –nyomattal előzik meg. Így a láb- és karmelegők még a sprintek során is helyükön maradnak. Természetesen a varrások ma már „overlock” típusúak, laposak vagy akár rejtettek is lehetnek, ezáltal a végtagmelegítők pontosabban illeszkednek, jobb szigetelést és kényelemet nyújtanak.

A lábmelegő érdekes és hasznos változata a rövidebb kialakítású Thermo térdmelegítő. Ezt tradicionálisan a belga és holland kerékpárosok használták előszeretettel, de használata mára az egész világon elterjedt. Melegen tartja a térdízületet, rövid kerékpáros nadrággal „tandemben” 10-15 fokos hőmérsékletik kellemes viselet. Szerintünk ez az egyik legpraktikusabb ruházati kiegészítő. Hatékony védelmet biztosít a hűvös időjárás és a szél ellen. Fő előnye mégis az egyszerű használat. Akár cipőben is fel- lehúzható, kevésbé hajlamos az elmozdulásra, csúszkálásra. A méret tekintetében is nagy „mozgásteret” enged, így a hosszú, vékony végtagokkal rendelkező kerékpárosok könnyebben találnak pontosan illeszkedő kialakítást.

Egy láb- és karmelegő szettel felszerelkezve egyáltalán nem „öngyilkosság” hideg időjárásban kerékpározni – ráadásul órákon keresztül egyfolytában! A Bikepro webshop kerékpáros végtagmelegő kínálatában az említett típusok nagy része megtalálható. Az elérhető márkák közül érdemes kiemelni nemzetközi szinten is jól csengő a Rock Machine, a Shimano és az XLC cégeket. Az elérhető modellek ára típustól és minőségtől függően 6000 és 8000 Ft között alakul. A hideg időjárásban történő kerékpározással kapcsolatban Bikepro szakcikk is napvilágot látott, amely itt olvasható. Az átmeneti évszakhoz való öltözködésről pedig ebben a szakcikkben írtunk.

Árukereső.hu Árukereső.hu