A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpáros Sapka

Ebben a kategóriában a kerékpáros ruházat egy fontos része, a fejvédő alatt viselhető speciális sapka kap helyet. Ősztől tavaszig hasznos, nappali felmelegedés esetén levehető.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpáros sapka lehet a tavasztól őszig viselt hagyományos sildes országúti típus, illetve a fejvédő alatt viselt, a hideg és a szél ellen védelmet nyújtó téli fejmelegítő. Kezdjük az utóbbival! A sisak alatt viselt thermo sapka biztosítja a fej hőszigetelését, a homlokrészen rendszerint speciális membrán borítást kap, így védve a menetszél ellen. Aki érzékeny a homloküregben képződő gyulladásokra, annak mindenképpen ajánlatos beszerezni egy korszerű technikai anyagokat alkalmazó téli kerékpáros sapkát.

A bicajosok számára a fej- és nyak hideg elleni védelemének más változatai is elérhetők. Sokan szeretik a többféle felhasználást biztosító sálsapkát, amely lényegében az egyik végen összehúzható, modelltől függően hőszigetelő és/vagy szélálló alapanyagból készült „cső”. Emellett létezik egész vékony, nem hőszigetelő változatban is, ami mindennapi viseletként is elterjedt. A sálsapkát hordhatjuk sapkaként vagy nyakmelegítőként, a szellőzőnyílás mérete pedig tetszőlegesen szabályozható. A balaklava pedig egy maszkrésszel kiegészített „sapkasál”. A hangsúly az arc védelmén van, és akkor jön jól, ha igazán beköszöntenek a fagyok.

Említsük meg a sapkákban alkalmazott technológiákat is. A hagyományos gyapjú helyett ma már az összes fej és nyakvédelmet biztosító kerékpáros viselet technikai szövetet alkalmaz, a menetszélnek kitett területeken gyakran szélálló membránnal kiegészítve. Az alapanyag általában elasztikus, belül bolyhos béléssel. A legfejlettebb textiltípusok többirányú rugalmasságot biztosítanak, az üreges mikroszálnak köszönhetően a vastagsághoz képest elképesztő hőszigeteléssel párosítva. A vékonyság főleg a sisakhoz viselt sapkáknál lényeges, lévén a vastagabb kialakítás már nem férne el az amúgy pontos illeszkedést kínáló fejvédők alatt.

Még egy fontos tényező az illeszkedés. A sapka esetében sem árt a pontos illeszkedés, de még fontosabb, hogy a homlok-, a tarkó- és a fül egyaránt teljes védelmet kapjon. A sapkák rendszerint egy méretben készülnek, ami a fejkörmérő tekintetében általában nem jelent problémát, viszont a homlokmagasságot figyelmen kívül hagyja. Rossz esetben rálóg a szemöldökre vagy nem biztosít megfelelő takarást. Végezetül a figyelmes tervezők apró nyílásokat helyeznek el a fül felett, amin a hang jobban áthatol – ez főleg közlekedés során hangsúlyos.

Mindazonáltal nemcsak fejvédő alatt viselt téli sapkát kínálunk. Számos kerékpáros márka gondol a mindennapokra, olyan sapkákkal, amit utcán vagy mondjuk kirándulások során viselhetünk. Nyári viseletre pedig sildes baseball sapkák kaphatók, természetesen kedvenc márkánk logójával. A Bikepro webshop sapkakínálata a leírásban szereplő típusokat öleli fel, elsősorban a nemzetközi piacon is jól csengő az Portwest és XLC márkáktól. A bicajos sapkák ára változó, típustól és minőségtől függően 1000 és 8000 Ft között alakul. A hideg időjárásban történő kerékpározással kapcsolatban Bikepro szakcikk is napvilágot látott, amely itt olvasható. Az átmeneti évszakhoz való öltözködésről pedig ebben a szakcikkben írtunk.

Árukereső.hu Árukereső.hu