A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Nagy Fényerejű Első Lámpa

Ebben a kategóriában nagy fényerejű első kerékpár lámpák kapnak helyet, amelyekkel valóban lehet látni, akár teljes sötétségben és nagy sebesség mellett is.
Rendezés:
Rendezés:

Egy szett „rendes” lámpa minden kerékpáron / táskában / zsebben kell, hogy legyen! De az hogy kinek mi a „rendes” az már magyarázatra szorul. A KRESZ szerint előre fehér vagy kadmium sárga, hátulra pedig kizárólag piros fényt adó világítás szerelhető fel. Tiszta időben a fényének 150 méterről láthatónak kell lennie. A lámpáknak végre nem kell egyszerre kapcsolhatónak lenniük, sőt a villogó üzemmód is megengedett! Nem csak kerékpárra szerelve legális, hanem ruházaton, hátizsákon is, feltéve hogy előre vagy hátra világítanak és nem oldalirányba!

A jelen termékkategóriában egy lépéssel tovább megyünk: itt olyan lámpák kapnak helyet, amit nemcsak közvilágítás mellett lehet/érdemes használni, hanem „vaksötét” utakon vagy akár terepen is.  Egyre nagyobb azoknak a tábora, akik munka után mennek el kerékpározni - ezen belül montizni -, és az országúton vagy terepen jellemzően sötét van. Oda bizony nagy fényerő kell. 40 lux alatti fényű lámpával nem is érdemes próbálkozni, a gyors edzésekhez, lejtőzéshez pedig inkább az 50 lux felettieket javasolnánk. Itt nincsen olyan, hogy túl erős…

A nagy fényerejű lámpák rendszerint külön akkumulátorról üzemelnek, de létezik integrált is. Lényeg, hogy sok áramra van szükségük a működéshez. Érdemes megnézni a kiválasztott lámpa adatlapját: előnyös, amikor maximális teljesítményen legalább 3 órát bír. Hidegben ez csak kettő lesz, az pedig elengedhetetlen egy kiadós edzéshez!

Fontos továbbá a lámpa fényszórása, azaz mekkora területre világít be, illetve a csóva, hogy mennyire fókuszált. A legnagyobb teljesítményű modelleket leszámítva a lámpák csak közvetlenül a kerékpár előtti szakaszt világítják, de az úton lévő hibákat, gödröket így is kiválóan lehet látni. Nagyobb világításmentes, sötét szakaszok esetén javasolt egy jobban fókuszált lámpát választani, amely határozottabban világítja meg az utat. Neves gyártók prémium lámpáinál a fénycsóva rendszerint egyenletesebb szórást biztosít. A legjobb megoldás, amikor a kerékpárra szerelt lámpát fejlámpával egészítjük ki. A lámpa kiválasztásánál további lényeges szempont a gyors eltávolítás-felszerelés, hiszen parkoláskor ajánlatos magunkkal vinni.

A Bikepro webshop világításkínálatában több tucat lámpamodell szerepel, a felhasználás és teljesítmény szerint két kategóriára bontva. Az itt szereplő szegmensben a „nagy fényerejű” első lámpák kapnak helyet, és termékválaszték kiegészül a több világhíres márkával, mint például a Magicshine és a NiteRider. A modellek rendszerint konzolos rögzítést kapnak, mindazonáltal könnyen le- és felszerelhetők. Néhány modell külön akkumulátor egységgel rendelkezik, így praktikusan fejlámpaként is használható. A lámpák teljesítménye akár a 2000 lument is eléri, az áruk pedig 2000 Ft-tól közel 50000-ig terjed. A témában Bikepro szakkcikk is megjelent, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu