A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

BMX kormányszár, 22,2-es befogó átmérővel, felültöltős és előltöltős kivitelben.

BMX kormányszár 22,2-es befogó átmérővel, felültöltős és előltöltős kivitelben egyaránt.
Rendezés:
Rendezés:

Ha közlekedés és túrázás helyett a bicaj leginkább trükközésre szolgál, különösen nagy figyelmet kell fordítani a tartósságra és a specifikusságra. A BMX kerékpárok esetében azt is figyelembe kell venni, hogy a kerékméret 20”-os, így a kormánynak nagyobb emelést kell biztosítani. Az emelés a kormány felfele hajlításával érhető el, ami fokozott terhelést ró a kormányszárra. Ennek megfelelően a BMX kerékpárokhoz tervezett kormányszár lényegesen robusztusabb kialakítást kap, mint az extrém MTB szakágakban megszokott.

A BMX bringák villanyak-átmérője a többi kerékpárhoz hasonlóan 1” valamint 1 1/8”-os, így a nem BMX-specifikus kormányszár is elvileg passzol. Mindkét méret létezik régebbi menetes nyakkal, és Ahead-es menet nélkülivel, ez utóbbi ma már jellemzőbb, főleg a felsőbb BMX árszegmensben. A másik oldalon viszont nem ilyen egyértelmű a helyzet: a kormánybefogó BMX kerékpároknál kétféle lehet: a hagyományos méret a 22,2mm, emellett ma már a kerékpáriparban általános elterjedt 25,4mm is teret kap. A kormánybefogót mindenképpen le kell mérni stucnicsere előtt, máskülönben a kormányt is cserélni szükséges.

A BMX kormány alapanyaga acél vagy alumínium-ötvözet, hossza 40-80mm, emellett szögállást rendszerint nem kínál. A rögzítés mindkét végen csavarral történik: a kormánynál jellemzően 4 darab, a villanyaknál 2 imbusz csavart kap. Habár a BMX nem egy homogén szakág, hanem több meglepően eltérő stílust egyesít, a kormányszár az adott szisztémán belül (ékes vagy Ahead, továbbá 22,2 vagy 25,4mm kormánybefogó) nem szakágspecifikus.

A Bikepro kerékpáros webáruházban a BMX kormányszár specialista gyártóktól érhető el, ilyen például a Promax. Ezek ára nem magas, 2000-3000Ft-ból „megúszható”.

Árukereső.hu Árukereső.hu