A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Gyerekülés

A jelen termékkategória a különböző típusú kerékpáros gyereküléseket és azokhoz való kiegészítő felszerelést tartalmazza.
Rendezés:
Rendezés:

A gyermeknevelésével nemcsak életünk, de a kerékpározási a szokások is megváltoznak. A kicsikkel való törődés kevesebb időt enged a sportolásra, viszont lehetőséget biztosít a közös kirándulásokra, amihez elsősorban egy gyerekülés szükséges. És miért ne egyesítenénk életünk eme két fontos részét: vigyük a lurkót magunkkal a kerékpáros kikapcsolódásra, emellett a kicsivel együtt oldjuk meg a mindennapi elintéznivalókat – természetesen bicajon! A gyerekülés ideális választás attól a pillanattól, amikor a kicsi már stabilan ül, egészen addig, amíg 20 kg-t nem nyom a mérlegen. Ha pedig ezt elérte, tényleg ideje elkezdeni a gyermekbicajra szoktatást!

Azok számára, akik jó minőségű, biztonságos gyermekülést szeretnének, és a családi kassza nem feneketlen kút, a Bikepro kerékpáros webáruház kínálatában szereplő belépő szintű gyerekülések bőven elegendő szolgáltatást és magas szintű biztonságot nyújtanak. Jó tudni, hogy az EU-ban forgalomba hozott bicikliülések mind megfelelnek a TÜV/GS tesztnek és a legújabb DIN EN 14344 szabványának. Ez utóbbinak része például a küllőburkolat, amely megakadályozza, hogy a gyermek lábai a kerék küllői közé kerüljenek, így csökkentve a sérülés kockázatát. A gyerekülések ára 10000 forintnál kezdődik, de találhatunk 50.000 forint felett is, de amikor a kicsi biztonságáról van szó, talán nem kellene garasoskodni...

Nézzük akkor az ülésváltozatokat! Először azt kell eldönteni, hogy a kerékpár mely részére akarjuk a kicsit ültetni, majd ez után jön a rögzítésrendszer. Elhelyezés terén két változat van forgalomban: az egyik a kerékpáros elé, a másik mögé helyezi el a csemetét. Biztonság szempontjából az utóbbit ajánljuk, ebből a típusból egyébként is szélesebb is a kínálat. Általánosságban elmondható, hogy az előre ültetés előnye, hogy a szülő látja, mit csinál a gyerek, és a gyerek is jobban lát, jobban élvezi az utazást. Továbbá a plusz súly a jármű közepére esik, így stabilabb a bicikli, mint a hátsó ülések esetében. A hátra szerelhető ülések előnye, hogy a gyereket nem éri közvetlenül a mentszél, kényelmesebb, esés esetén biztonságosabb, az ülést látva az autósok általában óvatosabban előzik meg a kerékpárost.

Ha magunk előtt szeretnénk tudni a gyermeket, a biztonság fokozható a specialista márkák által biztosított profi rögzítőrendszerrel, illetve a fejlett, pozícionálható lábtámaszokkal és kapaszkodóval. Az ilyen modellek rendszerint 9 hónapos kortól 15 kg-os testtömegig ajánlottak, de a gyerekülés használatának megkezdése előtt célszerű gyerekorvossal konzultálni. Fontos az ülés párnázása, és a megfelelő fejtámasztás, továbbá kötelező az 5-pontos biztonsági öv.

A hátra szerelt ülés a rögzítési mód szerint két szekcióra tagolható. Gyakoribb a közvetlenül a vázra erősített verzió, ennél a nyeregcsőre egy konzolt (bilincset) kell szerelni, majd ebbe pattintható be a gyerekülés rudazata. Az ülés lényegében a levegőben „lebeg”. A szisztéma előnye pont ez: az ülés rugalmasan csatlakozik a kerékpárhoz, így elnyeli az döccenők által keltett rázkódást, ami megterheli a gerincet. Ezt a magyar úthálózat tükrében nem elhanyagolható érv! Emellett az ülés a konzolról könnyen lecsatolható, ha nincs rá szükség, nem kell cipelni, és amikor a bicajt leparkoljuk, akkor sem „vész el”.

A másik lehetőség a hátsó ülések esetében, a közvetlen csomagtartóra csatlakozás. Az ilyen ülések egyszerűbbek, olcsóbbak, ellenben a rázkódás csillapítás nélkül éri a gyerek csigolyáit, illetve a kicsi sokszor túl közel ül a szülőhöz. Egyes gyártók kínálnak konzolos csomagtartóra rögzíthető ülést, amely egy mozdulattal fel- és leszerelhető, sok esetben ugyanerre a konzolra kosár vagy táska kerülhet. Praktikus, de a kényelmet nem javítja a honi utcákon.

További fontos kényelmi szempont az ülés dönthetősége. A dönthető ülések jellemzően a konzolos típusok között találhatók: praktikus opció, hiszen a kicsik gyakran elalszanak utazás közben. Egyes típusok esetében csak a háttámla dönthető, másoknál viszont az komplett ülés, méghozzá a gyerekkel együtt! Akik rendszeresen viszik bringán a gyereket, azok számára – az anyagi lehetőségekhez mérten – mindenképp az alvási funkcióval is ellátott típusok ajánlottak. Az előre szerelhető gyerekülések esetében értelemszerűen nincs hátra dönthető változat!

Az ülés kiválasztásánál a legfontosabb tényező a lurkók biztonsága. Érdemes figyelni arra, hogy legyen állítható lábtartója, strapabíró lábrögzítő pánt akadályozza meg a „kalimpálást”. Emellett a biztonsági öv legalább három ponton rögzüljön, illetve bizonyosodjunk meg róla, hogy a gyerek ne tudja kicsatolni. Hátsó gyerekülésnél a háttámla legyen magas, minimum a feje búbjáig védje a gyereket. Ellenőrizzük, hogy nincsenek-e az ülésnek a gyerek által elérhető részein lévő sorjás élei és sarkai: ez főleg a kedvezőbb árú modellek esetében fordulhat elő. Végezetül az ülés rendelkezzen minősítő tanúsítvánnyal, ami igazolja, hogy megfelel a biztonsági előírásoknak!

A Bikepro webshop gyerekülés kínálatában a felsorolt típusok mind elérhetők. Négy alkategóriát különböztetünk meg: Előre szerelhető; Hátra szerelhető konzolos; Csomagtartóra szerelhető; Gyerekülés kiegészítők. Minden kapható modell az iparban elismert kiegészítő specialista márkáktól érkezik: említsük meg az olasz Bellelli, a norvég Hamax, az Okbaby, a Polisport és a svéd Thule céget. Az ár tekintetében az egyszerűbb „felpattintós” típusok alig kerülnek többe 10000 forintnál, de egy konzolos, full-extrás Thule modellért ennek ötszörösét kell kifizetni.

Árukereső.hu Árukereső.hu