A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kazettás 7 Sebességes Lánckeréksor

Ebben a kategóriában a 7 db hátsó fokozatszámhoz  való (7 sebességes) kazettás lánckeréksorok kapnak helyet, mindenféle kerékpárhoz, főként régebbi modellekhez.
Rendezés:
Rendezés:

Korunk legnagyobb és legismertebb alkatrészgyártója, a japán Shimano terjesztette el a szabadonfutót tartalmazó kazettatestet, a kazettatest belseje reteszelő (racsnis) mechanikát rejt, amely a forgás egyik irányában közvetlen kapcsolatot biztosít a hátsó kerékkel, a másik irányba viszont szalajt. A kazettatestre a lánckerekek egyenként csatlakoznak, kazettalezáró csavarral (zárógyűrűvel) rögzítve. A 7-es rendszer esetében 7 lánckerék került fel a hátsó kerékagyból kiálló bordázott „hengerre”, mára ez a szám a legmodernebb váltóknál már 12-ra nőtt.

A Shimano eredeti HG rendszere univerzálisan elterjedt, számos gyártó készít ezzel kompatibilis sort, illetve kerékagyat. Jó tudni, hogy a kompatibilitás nem teljes: egyes alkatrészgyártók által kínált kazettás lánckeréksorok nem csereszabatosak a Shimano HG-vel, szerencsére 7 hátsó fokozat esetében ez a probléma nem áll fent.

Mivel fokozottan terhelt, kopásnak kitett alkatrészről van szó, a lánckeréksort érdemes körülményektől függően 3000-6000 km-ként lecserélni. Kiválasztáskor a legfontosabb szempont a fokozatszám-egyezés. A lánckerekek számának mindenképpen egyezni kell a váltórendszer fokozatszámával: így ha a váltórendszer 7-fokozatos, a sornak (és a láncnak) is ezzel kompatibilis típusnak kell lenni. Továbbá érdemes megjegyezni, hogy a kazettás kerékagyak lánckereket fogadó szélessége 7-es rendszerek esetében keskenyebb, így ezekre 8 vagy több fokozat nem szerelhető fel.

A felszerelhető lánckeréksor legnagyobb lánckerekének fogszámát pedig a hátsó váltó kialakítása határozza meg. Webshopunk minden termékleírásában szerepel a kazettatest-szisztéma, a fokozatszám és az áttételtartomány, ezzel egyszerűsítve a választást. Végezetül a lánckeréksor leszereléséhez speciális szerszám szükséges, a lánckeréksor rögzítéséhez a jelen menüpont alatt kazetta lezáró csavar is beszerezhető, amennyiben az eredeti sérült vagy nem megfelelő.

A Bikepro esősorban a nagy alkatrészgyártók lánckerék-alkatrészeit kínálja, ilyen például a Shimano és a Sunrace, de egyes kiegészítő specialista márkák, mint az A2Z, a Novatec, a Trinity vagy az XLC is megtalálhatók. A jelen termékkategóriában szereplő 7-fokozatú lánckeréksorok és ehhez való kiegészítők ára 400-tól 15.000 Ft-ig terjed. A kurrens váltó- és hajtásrendszerekkel kapcsolatban több Bikepro szakcikk jelent meg:

- a hátsó kerékagyon található kazettatestekrők

- a kompatibilitásról

- a láncváltórendszerek fejlődéstanáról

Árukereső.hu Árukereső.hu