A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Felnifékes Hátsó Agy

​Ebben a kategóriában többféle felnifékes hátsó agy található, csavaros és gyorszáras egyaránt. Amennyiben konkrét típusra van szükség, a sok termékre tekintettel ajánljuk a bal oldalt lévő termékkör- és termékcsalád-szűrőket.
Rendezés:
Rendezés:

A kerék rögzítése a kerékpárvázban történhet a szokványos nyitott saruval vagy átütőtengellyel. A nyitott sarunál a rögzítés módja lehet gyorsrögzítős (más néven patentszáras) vagy menetes csavaranyás. A jelen kategóriában szereplő hátsó agyak mindkettővel rögzülhetnek, menetes tengelyt és hagyományos kónuszos csapágyazást vagy ipari csapágyas szisztémát egyaránt alkalmazhatnak. Az utóbbi változatnál a teljes egység csapágyboltban kapható mélyhornyú csapágyegységgel pótolható.

A hátsó kerékagynál figyelni kell a váz és a kerékagy tengelykompatibilitására: a különböző sarutáv-méretek megnehezítik a megfelelő agytípus kiválasztását. A váltós agyaknál felhasználás és gyártási év függvényében ez 126, 130 vagy 135mm lehet. A vázsaruk belső távolságát vásárlás előtt mindenképpen lekell mérni! Emellett a hátsó kerékagyra kerülhet menetes (egy- vagy többfokozatú) szabadonfutó. Kontrafékes agy vagy agyváltó esetében egy speciális lánckerék, az általánosan elterjedt Shimano kazettatípusnál pedig lánckeréksor kerül. Jellemzően ez utóbbi 6 hátsó sebességfokozat felett gyakori megoldás. A hátsó felnifékes kerékagy – főleg patentszáras típus esetében - lehet féktárcsa fogadásra alkalmas (jobb esetben erre optimalizált) vagy kizárólag abroncsfékes kerékpárhoz készült. A tárcsafékes agytípusból két szisztéma létezik: Center Lock és 6-furatos. A CL-rendszer adapterrel fogadhat 6-futatost, de a másik irány nem járható. Végezetül az agy furatszámát is egyeztetni kell az abronccsal: a kerékagy-testen adott számú furat található a küllők számára, aminek meg kell egyezni az abroncs furatszámával!

A Bikepro webshop a nyíltsarus kerékpárokhoz patentzáras, illetve csavarrögzítést alkalmazó elsőhátsó kerékagyak széles választékát kínálja. Ezen belül egyaránt megtalálható a tárcsafékrendszerhez, az országúti használatra tervezett típus, a hagyományos rögzítést alkalmazó fixi, egysebességes, kontrafékes, gyermek, BMX és agyváltós kerékpárhoz való típus. Áruk jellemzően 2000-től 57.000Ft-ig terjed, ez utóbbi esetében speciális felhasználásra csúcsminőséget nyújtó típust biztosítunk. Csavarrögzítéses kerékagyhoz külön rögzítőcsavart is kínálunk, gyorsrögzítős szisztémához pedig patentzárat. Ezen felül a legtöbb agytípushoz külön tengely is beszerezhető. A forgalmazott márkák közt megtalálhatók az iparban legismertebbek, mint például a Shimano, a Joytech, az Acor, a Sunrace, a Sturmey Archer és a Novatec, illetve az itthon jól csengő Csepel vagy Trinity.

A kerékagyválasztás megkönnyítésében az alábbi BikePro szakcikkek nyújtanak segítséget:

Kazettatestekről

Váltórendszerekről

Láncokról

Árukereső.hu Árukereső.hu