A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Városi keretes pedál, Fém keretes pedál

Ebben a termékkategóriában az általános felhasználásra készült, egyszerű fémkeretes pedálok szerepelnek különböző kialakítással és színvonalon.
Rendezés:
Rendezés:

Városi bringás vagy? Vagy sokat túrázol kerékpárral? Séta közben zavar a bringáscipők merev talpa? A legtöbben nem sportolnak, nem hasítanak az országúton, nem „csapatnak” az ösvényeken, nem üldöznek Strava rekordokat, hanem egyszerű A-ból B-be mennek: a legegyszerűbb és a leghatékonyabb módon, bicajon. Általános közlekedéshez, szabadidős kerékpározáshoz, kiránduláshoz vagy túrázáshoz az ideális pedáltípus a jelen termékkategóriában szereplő fémkeretes típus.

Az ilyen pedáloknál a csapágyat befogadó szerkezet lehet műanyag vagy alumínium, amihez egy alu vagy acélkeret csatlakozik. Ezen – pontosabban ennek élén - támaszkodik meg a cipőtalp. Ez a kialakítás majdnem egyidős a pedálhajtás feltalálásával: már az 1880-as években is ilyennel rótták az utakat. A tapadás fokozásának egyik módja, hogy a keret éle nem egyenes, hanem barázdált. Ez utóbbi a pedálozás során minimalizálja a talp oldalra vagy előre csúszását, főleg nagy erőfeszítés esetén. A tapadás növelése érdekében a gyártók néha a keretet teljesen vagy részben gumival borítják.

Az ilyen pedáloknál a csapágyazás lehet „ipari” mélyhornyos, de elterjedtebb a hagyományos kónuszos megoldás. Az előbbiek árszintje lényegesen magasabb, és ezzel párhuzamosan rendszerint könnyű alu pedáltestet is kapunk. A fémkeretes pedáltípusból létezik olyan változat, amely egyik oldalán automata pedálkötést biztosít, a másik pedig hagyományos taposó funkciót tölt be. További variáns a behajtható pedál, amely az összecsukható kerékpárok esetében még kisebb szállítható csomagméretet tesz lehetővé. Webáruházunk kínálatában számos ilyen modell szerepel, rendszerint tapadásnövelő gumírozott taposófelülettel, esetleg gyorszáras tengelykioldással, így az egész pedálkeret egy mozdulattal eltávolítható.

A Bikepro kerékpáros webáruházban a fémkeretes városi pedálok ára 1500 és 20000 Ft között alakul. Ez utóbbi igen színvonalas konstrukció, és az egyik oldalon automata pedálkötést kínál. A forgalmazott márkák közt szerepel a jól ismert Acor, Crank Brothers, FLR, Funn, Longus, Shimano, Spyral, Tioga, Union, Velotech, Wellgo, illetve XLC.

Árukereső.hu Árukereső.hu