A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Kosár

A jelen termékkategóriában a különböző kialakítású kerékpáros kosarak és kiegészítőik szerepelnek, előre, hátra egyaránt.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpáros közlekedés során rendszeresen adódik olyan helyzet, hogy egy ’s mást magunkkal kell vinnünk, amelyre a kerékpáros kosár az egyik legnépszerűbb eszköz. A bicajokkal egyidős fonott, vászon, fém vagy manapság már korszerű szintetikus anyagból készült kerékpáros kosár jellemzően városi kerékpárok állandó vagy időleges tartozéka, ízlés szerint a kormány előtt vagy a hátsó csomagtartón kaphat helyet. Ha az előbbi változatról beszélünk, „dokkolóval” (konzollal) rendelkezőt érdemes választani: mivelhogy leparkolások során gyakran fogjuk leszedni, majd felpattintani. Ezáltal bevásárláskor a kerékpáros kosár velünk jöhet, hagyományos fonottkosár „feladatkörrel” felruházva.

Ha mégis a permanens megoldást választunk, mind a kormányhoz, mind a villához rögzüljön (utóbbi rendszerint pálcás megoldással), így biztosítva az elengedhetetlen stabilitást. Szükség is van az erős csatlakozásra, hiszen akár egy teljes napi bevásárlás kerülhet a kosárba! Legjobbak az alukeretes változatok, ezek rendszerint 5000 Ft felett kaphatók. Hátulra is jobb megoldás a konzolos típus, amelyre számos jól funkcionáló gyorsrögzítő szisztéma van a piacon.

A fentiekből kirajzolódik, hogy kerékpáros kosár egyáltalán nem megvetendő alternatíva a csomagszállításra, és nemcsak az idősebb generáció privilégiuma. Főleg, ha trendi színekben, kreatív fonással vagy tetszetős szövetborítással készül: egy ilyen vonzó darabnak nehéz elleállni! Érdemes konzolos rendszerből is jobbfajtát választani, minthogy a különböző mechanikák között jelentős a szórás. Népszerű például a TurnLock vagy a QuickClick gyorsrögzítő rendszer.

Érdekességképpen említsük meg, hogy sokan a kisállatukat is szeretnék magukkal vinni a kerékpáron, így kifejezetten erre a célra tervezett kosarak is találhatók – mind előre, mind a hátsó csomagtartóra. Célszerű olyan kivitelt választani, amiben az állat mozgását hevederek akadályozzák, esetleg valamiféle fizikális védelem van a kosárból való kiugrás ellen. (Talán nem kell ecsetelni milyen veszélyekkel jár a nem megfelelően rögzített állat!)

A Bikepro webshop kínálattában szerepelő kisállat szállításhoz készült M-Wave fonott vesszőkosár szerintük tökéletes e célra, és a természetes alapanyagot kedvenceink is díjazni fogják! Ezen felül a hátsó kerékpáros kosár lehet dobozszerű „koffer”, amely átfedést mutat a „Kiegészítők –Táska – Csomagtartó doboz” menüpont alatt található doboztípusokkal. Ez utóbbira példa a webáruházunkban kapható Flinger zárható műanyag doboz, amely előreláthatóan tartós, biztonságos, továbbá a rögzítés is jól ki van találva. A gyártó a fényvisszaverő matricáról sem feledkezett el. „Mezei” kerékpáros kosárból és létezik ellenállhatatlan dizájn, amit a mindenki által jól ismert svéd Thule vitt tökélyre. Egy ilyen a modern városi kerékpáron is ütős!

És ha már konkrét termékek bemutatásánál járunk, a korábban említett kormányra szerelhető dizájner kosarak mintapéldánya a Velotech márkától érkezik, és mindössze 5500 Ft körüli áron megrendelhető. Ha pedig az abszolút klasszikus fonott kerékpáros kosár modern, minőségi változatára vágyunk, a holland NewLooxs top darabjainál jobbat keresve sem találunk. Végezetül meg kell említeni, hogy a közel 100 különböző első és hátsó kosármegoldás mellett gyermekbicajokra szánt műanyag kosarat is kínálunk, továbbá a „felnőtt” kosarakhoz konzol- és adapterrendszereket is, segítségükkel bizonyos tartók gyorsrögzítő konzolossá alakíthatók. Egy vagy több pótkonzol megvásárlásával a kedvenc kerékpáros kosár több kerékpáron lesz használható. A már említett kisállatszállítás is megoldható úgy, hogy a meglévő kosarat acél védőráccsal látjuk el. Ugye a kosarakat mégsem érdemes hanyag legyintéssel elintézni!

A kerékpáros táskákkal és kosarakkal kapcsolatban szakcikk jelent meg, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu