A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Felniszalag, tömlővédő szalag

A belső gumi védelmét szolgáló felniszalagok szerepelnek ebben a kategóriában, különböző felniátmérőhöz és felniszélességhez.
Rendezés:
Rendezés:

A kerék egyéb alkatrészei alatt a kerékagy, az abroncs (más néven felni), a küllő és a küllőanya, a gumiköpeny (más néven gumikülső vagy „gumi”), illetve a belső gumi (tömlő) után a kerék további komponenseit értjük. Pontosan mi tartozik ide? Ha a kerék hagyományos tömlős rendszerű, akkor szükség van abroncsszalagra, amely a tömlőt védi az abroncs peremek közti ívén található küllőfuratok és szegecsek által okozott sérüléstől, dörzsöléstől. (A belső gumi nem elég erős, hogy a küllőfurat-nyílásokat áthidalja.) A szalag anyaga általában polietilén, több átmérőben és szélességben kapható, a meglévő kerék paraméterei alapján kell kiválasztani.

A felniszalag ára a Bikepro webshopban 100 Ft-tól 1000 Ft-ig terjed kerekenként, továbbá nagyobb kiszerelésben is elérhető. Mindenképpen szögezzük le, hogy a Tubeless belső nélküli rendszerekhez szükséges öntapadó szalag teljesen más termék, ezt jellemzően tekercsben lehet kapni, azaz nem egy-egy kerékhez. Az utóbbiak ára webáruházunkban jellemzően 10000-15000 Ft tekercsenként, egy kerékre kb. 2,5 méterrel és 1500-2000 Ft-tal kalkuláljunk. Itt ugyancsak ellenőrizzük a megfelelő szélességet, ami a felni peremkialakításától függően 21-32mm. Ha már a tömlővel kapcsolatos komponenseknél tartunk, a Bikepro webshopban kapható többféle szelepsapka dizájnos kialakítással, ezzel kerékpárunk megjelenése egyedi varázsolható. Kapható külön szelepalkatrész, amivel a megsérült tömlőszelep javítható. Ismét szögezzük le, hogy ez utóbbi nem az a szelepalkatrész, ami a Tubeless rendszerhez szükséges, párban kb. 2500 Ft-ért szerezhető be. Az alábbi Bikepro blogcikk segít eligazodni a gumiméretekkel kapcsolatban.

Mire ügyelj a megfelelő gumiméret kiválasztásakor?

Árukereső.hu Árukereső.hu