A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Nyereghuzat. Zselés, vagy kopásálló kiegészítő réteg, amivel fokozható a nyereg kényelme.

Ebben a termékkategóriában az általános kerékpáros közlekedést szolgáló, extra komfortot biztosító nyereghuzatok szerepelnek.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpárnyereg személyes "ügy": ugyanaz a típus az egyik bicajosnak tökéletes kényelmet nyújt, a másiknak puszta szenvedés. Van, aki „puhán szereti”, és nem kíván szembesülni az út minden egyenetlenségével. Számukra készülnek a jelen termékkategóriában szereplő, elsősorban az általános kerékpáros közlekedést szolgáló, extra komfortot biztosító nyereghuzatok.

Mielőtt még elmerülnénk a részletekben, érdemes megjegyezni, hogy nem itt a „zuhanysapka-jellegű” esővédő borításokról beszélünk, hanem a szivacs vagy akár zselés párnázást kínáló „profi” nyereghuzatokról. Egy ilyen kiegészítő biztosíthat többlet komfortot a mindennapokban, de ha nincs rá szükség rá, le is vehető. Ekkor mosógépben ki is mosható, ami egy nyeregborítás esetén nem opció.

Habár manapság majdnem minden nyereggyártó zártcellás – rendszerint zselés – párnázást alkalmaz, az így biztosított komfort sokak számára nem kielégítő. A huzat által biztosított plusz réteg – főleg ha ez valamilyen extra technikát is felvonultat – fokozza a rezgések csillapítását, felveszi az ülep formáját, ezáltal egyenletes terheléseloszlást biztosít. Ha a nyereghuzat külseje mikroszálas anyagot kap, a tisztítás is egyszerűvé válik, valamint kiváló védelmet nyújt az alatta lévő nyeregfelületnek. Alkalmazásával a nyereg még több év használat után is újszerű marad.

Vásárláskor érdemes figyelembe venni, hogy a szivacsos/zselés huzatok valamelyest növelik a nyereg szélességét. A kelleténél szélesebb és túlpárnázott nyereg a pedálozást akadályozhatja, és a belső combot kidörzsölheti. Érdemes tehát eleve nem túl széles nyeregre húzni: egyébiránt a huzatgyártók megadják az ajánlott méretparamétereket. Emellett jobb az olyan huzatpárna, amely csak az ülőgumókat támasztja, így nem okoz nyomáspontot az érzékenyebb területeken. Az elv hasonló a középen hosszanti vájatot kínáló nyergekhez, amelynek célja minden esetben a két ülőgumó közti puha szövet kímélése.

A Bikepro webáruház széles nyeregkínálatában nemcsak nyergek, hanem azok kiegészítői is megtalálhatók. A kényelemfokozó, párnázást kínáló számos gyártó palettáján szerepel, emeljük ki közülük a Brooks, a DDK, az M-Wave, a Selle Royal, a Velo valamint az XLC márkákat. Az ár tekintetében 1500-tól 6500 Ft-ra számíthatunk, minőségtől és kialakítástól függően. A kerékpárnyergekről egy átfogó szakcikk született, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu